ARHEOLOZI BILI ZBUNJENI

OTKRIVENO ŠTO JE I ČEMU SLUŽI MISTERIOZAN PREDMET Zlatni predmet pronađen je na jednom groblju u Jeruzalemu

 Foto: Facebook/Picasa

Zlatni predmet neobičnog oblika pronađen na jednom starom groblju u Jeruzalemu, koji je zbunio arheologe i poznavatelje antikviteta, zapravo je new age uređaj koji pruža 'energetsku zaštitu' i dostupan je u on line prodaji jedne njemačke tvrtke.

Ranije ovoga tjedna slika 8.5 kilograma teškog predmeta objavljena je na Facebooku uz molbu korisnicima da pokušaju odgonetnuti o čemu je riječ.

Kako je navedeno, misteriozni predmet pronađen je u jednoj zgradi na groblju u Jeruzalemu. Navedeno je i kako se ne zna kolika je starost predmeta te koja mu je bila namjena. Nagađalo se da je u pitanju nekakvo žezlo koje je služilo u obredima.

No na koncu je otkriveno da se radi o modernom predmetu, tzv. Weber Isis Beameru, koji je nazvan po egipatskoj božici Izidi. Predmet bi trebao štititi od radijacije, a cijena mu se kreće od 67 pa sve do 1000 eura za veće primjerke.

Arheolozi su zadovoljni što je misterij riješen, iako su se nadali da će se pokazati da predmet ipak ima arheološku vrijednost.





שאפו לגולש מיכה ברק מאיטליה, ולכל מי שלקח חלק בפתרון תעלומת החפץ מבית הקברות הירושלמי!מאות תגובות זרמו אלינו מאז פרסום...

Posted by ‎ רשות העתיקות - לגעת בעבר‎ on 22. prosinca 2015




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 17:50