KOMENTAR K. ŽABECA

OVAJ ČOVJEK VIŠE NEMA ŠTO RADITI NA ČELU HRVATSKE RATNE MORNARICE Kad već sam nije odstupio s dužnosti, Šundov ga treba pod hitno smijeniti

Ivo Raffanelli
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Kontraadmiral Ivo Raffanelli više nema što raditi na čelu Hrvatske ratne mornarice.

Kad već sam nije odstupio s dužnosti, načelnik Glavnog stožera general Mirko Šundov pod hitno ga treba udaljiti s dužnosti i Vrhovnoj zapovjednici Kolindi Grabar Kitarović predložiti njegovu smjenu. Činjenica da je svog vozača natjerao na pogibeljnu vožnju opasnu za njega i sve druge sudionike u prometu i to iz privatnih razloga sasvim je dovoljna za smjenu s dužnosti. Zapovjednik nije bio na službenom zadatku, nije bila nikakva hitna intervencija i nema tog privatnog opravdanja da svog podređenog tjera da, prema tvrdnjama svjedoka, vozi 230 kilometara na sat kako bi komodor stigao svojoj kući.

I umjesto da sam prizna da je kriv i časno odstupi s dužnosti, komodor Raffanelli izjavljuje kako “ostavlja mogućnost da se vozilo kretalo brže od dopuštene brzine”. Ovakva tvrdnja dovodi u sumnju komodorove sposobnosti jer, ako vojnik nije svjestan brzine kojom se vozi u automobilu, nije ni u mogućnosti biti zapovjednik jedne od grana vojske.

Vojnici bi svojim ponašanjem trebali biti primjer i uzor svima ostalima. Upravo zbog toga, generale Šundov, ne preostaje vam ništa drugo nego da smijenite svog zapovjednika HRM-a. I to odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:51