TV DEBATA

'OVO JE BILO NEGLEDLJIVO' Predsjednički kandidati se na Facebooku obratili glasačima nakon sučeljavanja, Kovač objasnio zašto ga nervira bilježnica

 
Dejan Kovač i Kolinda Grabar Kitarović
 Goran Mehkek / Hanza Media

ZAGREB - Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović oglasila se nakon sučeljavanja s ostalim predsjedničkim kandidatima na HRT-u te se pritom obratila svojim glasačima.

- Vi ste moja snaga, vi ste Hrvatska! Izašla sam iz studija HRT-a i čitam vaše poruke podrške, pristigle iz svih krajeva Domovine. Sretna sam i ponosna što imam čast imati vašu nesebičnu podršku, ono što mi, uz moju obitelj, od prvoga dana daje snagu u ovome. U inat onima koji bi dali sve da nas zaustave, da zaustave ovaj narod. Neka znaju - što nas više napadaju, to smo jači, napisala je.

- 22. prosinca 2019. ne sučeljava se Kolinda Grabar-Kitarović, sučeljava se sve ono što smo zajedno gradili 5 godina, ono što ćemo dovršiti, ono što nam je suđeno - ono što dugujemo onima kojih više nema - državu do kraja izgraditi u mjesto u kojem svaka hrvatska obitelj dobro, lijepo i sigurno živi. Obitelj i sigurnost, a ne prijetnje i podjele. Budućnost i ponos, a ne povratak u ponor i beznađe. Vjernost hrvatskom narodu i hrvatskoj državi, a ne prevrtljivost i neiskrenost.

Ime i prezime, a ne politički projekt. Za vas, za Hrvatsku - u pobjedu! Jer vi ste moja snaga, vi ste Hrvatska!, napisala je Grabar-Kitarović, no nije se izravno osvrnula na tijek sučeljavanja, za razliku od svog protukandidata.

Dejan Kovač, koji je tijekom TV debate predsjednicu zamolio da makne bilježnicu koju ima ispred sebe, jer se tako ne vodi država, putem Facebooka se nakon sučeljavanja obratio svojim glasačima.

- Isprike svih hrvatskim građanima u ime cijelog sučeljavanja - ovo je bilo negledljivo! Vjerujem da je svatko dao sve od sebe u tom sučeljavanju i lako je sada biti general poslije bitke. Ali ovo nije bilo gledljivo, čak i za mene koji sam bio sudionik. Odgovarati na isto pitanje nakon što je 10 kandidata već odgovorilo je vjerujem bilo i patnja za slušati, a još teže reći nešto drugačije na binarni tip pitanja iz prošlosti. Tko god je imao što pametnije za reći je na ovaj način bio neutraliziran da predstavi svoj program i potencijalna rješenja. Mediji su isto dio naše demokracije i njih ćemo morati mijenjati na način da fokus javne rasprave prebacimo sa pitanja prošlosti na izazove budućnosti, te posebno da radimo na njihovoj, objektivnosti i NEPRISTRANOSTI. Ono što vi možete najbolje napraviti je da u nedjelju izađete na izbore i odradite svoju građansku dužnost, poručio je Kovač.

Komentirao je i slučaj sporne bilježnice.

- Vezano uz bilježnice, kao profesor sam alergičan na prevarante. Je li radimo naciju prepisivača ili osobe koje trebaju biti konkurentne u modernom gospodarstvu 21. stoljeća? Ako vi nemate kognitivni kapacitet da 2,5 sata pamtite i dajete odgovore na repliku - kako planirate voditi Republiku Hrvatsku? Lako je imati život kad ti ga SDP i HDZ skriptiraju!

Na globalnom tržištu tog zlatnog kavez zaštite nema... Vjerujte mi, komentirao je Kovač.

Dario Juričan, za kojega se svi slažu da je ukrao show sinoć na debati drugim kandidatima, poslao je kratku, ali duhovitu poruku svojim glasačima.

- Bilo je naporno, ali korupcija se nije dala i zato u miru čekamo drugi krug, napisao je.

I Katarina Peović se kratkom porukom osvrnula na sinoćnju debatu.

- Komentari na sučeljavanje? Nažalost, nije bilo ni jedno pitanje o ekonomiji, napisala je na Twitteru.

Miroslav Škoro i Zoran Milanović nisu komentirali sučeljavanje na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:41