Ozlijeđenu Hrvaticu u bolnicu prevezao helikopter Malteških oružanih snaga

ZAGREB - Hrvatica Jasmina Musić (17) prevezena je u bolnicu helikopterom Malteških oružanih snaga nakon što se ozlijedila na kupanju u srijedu oko 13 sati na plaži Blue Lagoon (Plava laguna) na otoku Cominu kraj Malte.



Prema svemu sudeći, djevojka nije teže ozlijeđena jer je svega dva sata nakon što je primljena u bolnicu puštena natrag u svoj hotel. Jasmina Musić ozlijedila se na kupanju te je hitnom akcijom prevezena helikopterom u bolnicu Sveti Luka. Djevojku je tamo pregledao liječnički tim, a kako nisu utvrdili nikakave teže ili opasnije ozljede, otpustili su je iz bolnice.



- Nije bila riječ o ozbiljnijim ozljedama pa smo je nakon pregleda i kraćeg zadržavanja na promatranju pustili u hotel. Na Malti je kao turist, a koliko će dugo ostati nakon ove manje nesreće nije nam poznato - rekli su nam jučer u bolnici, ali nisu mogli precizirati u kojem je hotelu smještena djevojčica i je li tamo na odmoru s obitelji ili možda na maturalnom putovanju. Inače, helikopteri Malteških oružanih snaga su od početka ljeta sveukupno četiri puta spašavali turiste s plaže Blue Lagoon.



Jasmina Musić nije bila gost jedinog hotela na Cominu pa je pretpostavka da je na kupanje u Plavu lagunu došla na jednoj od mnogih brodskih linija koje spajaju Maltu i otok Gozo s Cominom koji se nalazi između njih. U Ministarstvu vanjskih poslova izjavili su nam da se nitko od hrvatskih državljana nije obratio za pomoć nadležnom konzularnom uredu u Rimu.    (M. Pe.)


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 16:52