Padobranski kup na Lošinju ili u Opatiji?

RIJEKA - Još jedna uspješna sezona u natjecanju padobranskog Europskog kupa je iza padobranaca kluba Krila Kvarnera iz Rijeke. Među 35 momčadi Riječani su 12., a u poretku klubova, jer među prvih 10 je osam reprezentacija pojedinih zemalja, Riječani su na 4. mjestu u Europskom kupu.



- Ponovno smo zadovoljni nastupom u Europi jer smo dokazali da pripadamo europskom vrhu i kao priznanje za izvrstan rad, ali i za jako dobru organizaciju natjecanja, pripala nam je čast da sljedeće godine ugostimo prvo od pet natjecanja u sklopu Europskog kupa - kaže počasni predsjednik padobranskoga kluba Krila Kvarnera Zvonko Josipović.



No, europskim padobrancima koji su ujedno najbolji u svijetu i jedino im Amerikanci mogu parirati omililo se skakanje na opatijsku plažu Slatina gdje su svoje natjecanje održavali sedam godina zaredom, a isto tako postoje upiti iz europske padobranske središnjice za povratak na Lošinj, gdje je 1984. održano Svjetsko prvenstvo.



- Naravno da uvažavamo te zahtjeve, odnosno upite mnogih reprezentacija i europske padobranske organizacije, no mi smo ipak klub iz Rijeke i dužni smo prvo razgovarati s Gradom Rijekom koji nas financira. Tek uz njihov blagoslov voljni smo organizirati natjecanje Europskog kupa u Opatiji ili na Lošinju. Europa, naravno, želi ponovno skakati uz samo more, na plažu Slatina, jer to je za sve pravi spektakl.



U Europi nema nijednog natjecanja koje se skače tako blizu mora - doskočište je od morskog ruba udaljeno samo 20-ak metara pa je, naravno, tim veći pritisak da se Europski kup ponovno vrati u Opatiju. Vidjet ćemo, natjecanje bismo održali u svibnju sljedeće godine i bio bi to krasan način da se započne Europski kup - kaže Josipović.



Naravno da Europljani žele povratak u Opatiju, i to ne samo na jednu sezonu, a padobranci kluba Krila Kvarnera u predstojećem će razdoblju imati slatke muke gdje smjestiti svoje natjecanje, ali i dovoljno vremena za pregovore s Gradom Rijekom i Gradom Opatijom o domaćinstvu prvoga punkta Europskog kupa 2007. godine.





Riječani još dobivaju pohvale za Svjetsko prvenstvo koje su preklani organizirali, u Rijeku je došlo 35 nacija, sve je bilo uzorno organizirano, a primjerice, na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji nastupile su samo 24 države uz prilično slabiju organizaciju natjecanja od one u Rijeci.

Pohvale Riječanima









Darko Santini
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:51