OPASNA KRVOPIJA

PARAZIT JOJ SE MJESEC DANA MIGOLJIO U NOSU 'Tuširala sam se, a onda je to biće ispuzalo sve do donje usnice'

 Facebook/Wikipedia

Daniela Liverani iz Škotske bila je na putovanju po jugoistočnoj Aziji kada je primijetila da joj iz nosa curi krv. No, mislila je da je to posljedica nesreće koju je doživjela vozeći se na motociklu - sve dok se nije vratila kući u Edinburgh i zapazila kako 'komadić nečega' viri iz njenog nosa, a za što je prvotno mislila da je zgrušana krv.

Kad je shvatila da joj u nosu više od mjesec dana živi pijavica užasnuta je 24-godišnjakinja odmah odjurila u bolnicu.

Za Mirror je kazala kako joj je krv počela curiti oko dva tjedna prije povratka kući iz Azije.

- Pala sam s motora nedavno i mislila sam da mi je kao posljedica nesreće pukla kapilara. Kad sam se vratila u Škotsku nos je prestao krvariti, a ja sam zamijetila kako mi nešto viri iz nosnice. Mislila sam da je to zgrušana krv. Pokušala sam ugrušak ispuhati i izvući ga, no tada se ponovno zavukao dublje u nosnicu - kazala je.

- Jednom prilikom bila sam pod tušem, a to je izašlo iz mog nosa sve do donje usnice, toliko da sam ga vidjela da viri. Kad se to dogodilo, skočila sam iz kade do ogledala i zabuljila se. Tad sam shvatila da mi u nosu živi životinja - ispričala je Daniela koja je užasnuta odjurila u bolnicu gdje su joj liječnici uz pomoć pincete iz nosnice uklonili krvopiju.

- To je bila agonija. Kad god bi ga doktor zgrabio, osjetila bih pijavicu kako se migolji u mom nosu. Nakon pola sata bol je prestala, a doktor je izvukao stvora pincetom.

Liječnici su rekli Danieli da u slučaju da nije došla u bolnicu, jezivo bi biće pronašlo put do njezinog mozga. Stručnjak za pijavice Mark Siddal zaključio je kako je Daniela vjerojatno pokupila pijavicu dok je plivala negdje u Vijetnamu ili dok je pila vodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 22:58