KOJI JE VAŠ FAVORIT?

PET KRUHOVA KOJI ĆE VAS OSVOJITI NA PRVU Craft pekara preuzela je glavnu riječ, a ovo su najpopularniji tradicionalni kruhovi koje morate isprobati

 
 Getty Images

Posljednjih nekoliko godina u hrvatskom jeziku je sve popularnija riječ craft koja bi se na našem jeziku najbolje opisala kao vještina. Iako je u naš svakodnevni vokabular riječ craft ušla prvenstveno zahvaljujući pivama, craft označava posebne vještine u pripremi brojnih proizvoda, a među njima je i pekarski zanat.

Upravo se na takav tip asortimana usredotočio i trgovački lanac Lidl koji svojim kupcima nudi craft pekarske proizvode dobivene uz idealnu kombinaciju tradicije, iznimno visoke razine higijene i najkvalitetnijih svježih namirnica koje se koriste u pripremi.

Craft kruhovi iz Lidlove pekare osvojit će vas iz više razloga. Garancija vrhunske kvalitete, punoće okusa i svježine usklađeni su sa spojem tradicionalnih recepata pripreme kruhova, a svi su dobiveni uz usporeni proces proizvodnje kako bi pružali taj poseban okus. Naime, između svake faze obrade, tijestu se ostavlja dovoljno vremena kako bi se razgradilo što više sastojaka brašna. Tako voda polako dopire do svih čestica brašna te vlakna i škrob pravilno nabubre, što dovodi do lakšeg probavljanja kruha. Ujedno, kroz dulje vrijeme odmaranja tijesta razvije se više aroma, a rezultat je ukusniji i sočniji kruh.

Hands kneading dough on white table
Getty Images/iStockphoto

Među najpopularnijim kruhovima iz Lidl craft pekare su kruh težački kukuruzni, craft kruh, okrugla pogača, kruh s proklijalim lanom te stari seljački kruh.

Kruh težački kukuruzni priprema se uz termički obrađeno kukuruzno i pšenično brašno što mu omogućava punoću okusa te gustu sočnu sredinu i hrskavu koricu koja puca pod zubima. Craft kruh je idealan za ljubitelje parenog raženog brašna, dok mu sladni ekstrakt pšenice i ječma daje specifičan tradicionalni okus. Za kraj, sjemenke suncokreta koje su idealne za zdravu probavu. Domaća pogača pripremljena je na način dugo odležanog tijesta što rezultira prozračnom strukturom i sočnom unutrašnjosti koju sakriva neodoljiva hrskava korica.

Bread loaf in reusable zero waste linen bread bag, close-up view
Getty Images/iStockphoto

Kruh s proklijalim lanom sadrži u sebi navedene proklijale sjemenke lana koje su fantastične za zdravlje i probavu, ali također ima i povećan sadržaj Omega-3 masnih kiselina i minerala. Šećer na kraju je kruh koji su obožavale i naše bake, domaći seljački kruh. On sadrži samo četiri sastojka: brašno, kvasac, sol i vodu, a uz tradicionalnu proizvodnju koja je iznimno spora, dobiva se taj nevjerojatan okus bezbrižnog djetinjstva.

Svoj favorit i uistinu jedinstveni kruh potražite u Lidl domaćoj craft pekari i uživajte u zdravim i sočnim okusima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:15