ZELENO, ZELENO

PET ZLATNIH SAVJETA, RIJEŠITE SE KRONIČNIH BOLESTI Zašto je prehrana bez mesa dobra za vas

Vegetarijanska prehrana može vam pomoći da skinete suvišne kilograme i da svoju kilažu održavate, no nije samo to benefit prehrane s hranom punom vlakana. Naime, vegetarijanska prehrana može riješiti i kronične bolesti, ali i učiniti vašu kožu zdravom i sjajnom. Ovo je pet razloga koji će vas potaknuti da bar neko vrijeme zaboravite na meso.

Vegetarijanska dijeta smanjuje tlak, reducira loš kolesterol i smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara. Kako biste iskoristili prednosti vegetarijanske hrane, temeljite svoje obroke na četiri zdrave skupine: na povrću, cjelovitim žitaricama, voću i mahunarkama.

Ova kombinacija ima nisku koncentraciju natrija, puno kalija i prepuna je topivih vlakana koja snižavaju kolesterol.

Jedna trećina svih karcinoma može se spriječiti promjenom životnog stila, uključujući prehranu. Trebali bi jesti hranu što raznovrsnijih boja koja je puna antioksidansa koji gutaju slobodne radikale, uzročnike raka.

Vlakna ove uljeze tjeraju iz tijela: na svakih 10 grama prehrambenih vlakana koje unesemo u tijelo, smanjujete mogućnost stvaranja polipa u crijevima za devet posto. Posebno dobar izvor vlakana i antioksidansa su brokula, kelj i kupus, povrće jarkih boja, poput mrkve i rajčica, te luk, češnjak i poriluk.

Čini se kako nema bježanja od stvarnosti, ono smo što jedemo. Što prije naučimo o bakterijama koje žive u našem probavnom sustavu, lakše ćemo saznati koja je poveznica dobrih bakterija i zdravog načina ishrane.

Odabir biljne hrane potiče razvoj dobrih bakterija koje potiču imunološki sustav, smanjuju upale, reguliraju grelin, hormon gladi.

Uključite u svoju prehranu fermentirane namirnice, kao što su kefir ili kiseli kupus kako bi poboljšali vaše zdravlje.

Promjena prehrane prva je linija obrane protiv dijabetesa. Vegetarijanska hrana ima malo masti i napaja tijelo zdravim gorivom koji regulira razinu šećera u krvi.

Vegetarijanska prehrana poboljšava zdravlje čitavog organizma, no vitamini, minerali i antioksidansi koje dobivano iz takve hrane čine dobro i našem vanjskom izgledu: koži, kosi i noktima. Stoga za lijep ten - zamijenite mliječne proizvode, šećer i hranu visoke glikemijskog indeksa sa povrćem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 07:28