SLALI GA NA LIJEČENJE

PIJAN POKUŠAO UDAVITI OCA NOBELOVCA Sin britanskog znanstvenika osuđen zbog napada na roditelje

 Screenshot

Problematični sin dobitnika Nobelove nagrade na obiteljskom je imanju pokušao udaviti svoga slavnog oca te je napao svoju majku.

William Gurdon (45), sin profesora Sir Johna Gurdona koji je prestižnu nagradu osvojio 2012. godine iz medicina zbog početnih istraživanja kloniranja, proglašen je krivim zbog napada na dvije osobe.

- Optuženik ima problema s alkoholom. Dnevno popije pola boce Bacardija, već je bio na liječenju. Na dan kada se ovo dogodilo došao je u kuhinju u 8.30 ujutro, a njegova majka je već osjetila da je pio - prepričao je tužitelj Paul Brown.

U opisu slijeda događaja tužitelj je ispričao kako je njegova majka popodne izašla iz kuće, a u međuvremenu se Sir John vratio.

- Kada se vratila kući, William je bio jako agresivan prema ocu. U jednom je trenutku odgurnuo majku koja pala na pod te je rasjekla glavu. Kada se podigla s poda vidjela je muža kako leđima, dok je njihov sin bio na ocu s rukama stisnutim oko njegova vrata. Ona ga je pokušala odgurnuti, ali nije uspjela pa je vikala na njega. Sir John je u tom trenutku proizvodio zvukove gušenja - prepričao je tužitelj.

Nakon toga je optuženik popustio, a njegova majka, koja je ima oteklinu veličine jaja na pozadini glave, pozvala je policiju.

- Šokirana sam onime što je William učinio. alkohol je možda bio uzrok tome, ali to nije izgovor za njegova djela - rekla je u presudi sutkinja Ken Sheraton.

Nobelovac Sir John je ispričao kako je njegov sin postao agresivan kada mu je predložio da ponovno ide na liječenje od alkohola.

Kada je policija uhitila Williama bio je u pijanom stanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 23:44