GENIJALAN UM

PLAN OČAJNIKA Meksikanac na Facebooku odglumio vlastitu otmicu kako bi od žene izvukao 450 dolara

Meksičke su vlasti uvjerene da je Guidu bilo neugodno što njegova supruga bankarica ima zarađuje više novca stoga je počeo raditi na svom 'briljantnom' planu.
 Facebook

Nezaposleni meksički građevinar odglumio je vlastitu otmicu kako bi od svoje supruge izvukao otkupninu u iznosu od - 450 dolara, iliti nešto malo više od 3000 kuna, pišu strani mediji .

Eliot Garrido Guido (36) iz Mexico Cityja zatražio je pomoć prijatelja Carlosa Amilcara Martineza Reyesa kako bi organizirao vlastitu otmicu i napravio fotografije sebe zavezanog za stolac te s povezom preko usta.

Meksičke su vlasti uvjerene da je Guidu bilo neugodno što njegova supruga bankarica zarađuje više novca stoga je počeo raditi na svom 'briljantnom' planu.

Kako bi pomogao prijatelju Reyes je Guida doveo do napuštene kuće, zavezao ga, posjeo na stolac i fotografirao kako bi imali dokaz o 'otmici'. Jedna od fotografija pokazuje Guida s krvavom majicom i povezom preko usta dok je na drugoj u istoj poziciji s vrećom preko glave. Slike su objavljene na Guidovom Facebook računu s napisom da je nezaposleni građevinar preseljen čak 1400 kilometara dalje.

- Kada sam vidjela snimke nisam mogla vjerovati što se događa. Otmičari su tražili 7000 pezoa (450$) i rekli su da mi muče supruga. Zaprijetili su da će ga ubiti ukoliko ne isplatim novac. Ozbiljno sam se zabrinula i kontaktirala ih. Tražili su da ostavim novac na adresi u Mexico Cityju što mi nije bilo jasno jer su bili u gradu Playa del Carmen, no oni su mi naredili da to svejedno učinim. Kako ništa nije imalo smisla, nazvala sam policiju - ispričala je Guidova supruga.

Kada je policija došla i pregledala poruku ubrzo je otkrila kako je poslana s obližnje lokacije.

- Pronašli smo ih u kući oko 300 metara dalje. Obojica su odmah priznala i uhićeni su na licu mjesta - izjavio je glasnogovornik policije te dodao da im prijeti zatvorska kazna od pet godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:39