REAKCIJA PREMIJERA

PLENKOVIĆ 'Iznenadilo me što me Škoro toliko prozivao... Što će biti s HDZ-ovcima koji su glasali za njega? Glasat će za Kolindu Grabar-Kitarović'

Andrej Plenković
 Darko Tomaš / CROPIX

Premijer Republike Hrvatske i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković stigao je u izborni stožer Kolinde Grabar Kitarović i komentirao je rezultate u prvom krugu predsjedničkih izbora.

- Čestitam svim sugrađanima koji su sudjelovali u izborima. Čestitam svim kandidatima, a posebno našoj kandidatkinji, aktualnoj, i vjerujem budućoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović.

Smatram da je važno da hrvatski građani u idućih 15 dana vide kakva je to politika koja je potrebna za Hrvatsku.

- Ovi rezultati nisu iznenađujući, dio biračkog tijela na desnoj opciji podijelio se između Grabar-Kitarović i Škore - poručio je Plenković i dodao da ne vjeruje da će Škorini birači glasati za Milanovića u drugom krugu.

Na pitanje o tome što će biti s članovima HDZ-a koji su u prvom krugu glasali za Škoru, rekao je da će sada "glasati za Kolindu Grabar Kitarović".

- Iznenađen sam koliko me puta Škoro prozvao u kampanji, nismo se dugo vidjeli - rekao je Plenković.

Na pitanje ima li ovdje crnih labudova, Plenković je istaknuo da su predsjednički izbori specifični i da se u prvom krugu "glasa srcem, a u drugom razumom". Plenković se i složio s konstatacijom Grabar-Kitarović da svi u odnosu na HDZ igraju "deset na jedan".

- Ljudi će na kraju vidjeti ono što je dobro - rekao je Plenković.

Premijer je dodao i da je očito da je biračko tijelo u Hrvatskoj više na desnom centru nego li na ljevici, te opet dodao da ne nije iznenađen rezultatom Miroslava Škore u prvom krugu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:00