IMOVINSKO STANJE ŠEFA HDZ-A

PLENKOVIĆ OTKRIO SVOJU IMOVINSKU KARTICU 'Imam samo jedan stan i jedan auto. Nemamo ušteđevine'

 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik HDZ-a i kandidat za premijera, Andrej Plenković, otkrio je svoje imovinsko stanje, javlja Tportal.

Šef HDZ-a vlasnik je dvoetažnog stana od 187 četvornih metara na zagrebačkoj adresi Vinogradi 80 u sjevernom dijelu grada.

- Stan na adresi Vinogradi 80, u kojem živim sa suprugom i sinom, jedina je nekretnina u našem vlasništvu. Kupio sam ga 2003. i platio ga 201.000 eura, a kupljen je od prodaje obiteljske imovine i dijelom od mojih tadašnjih prihoda od nesamostalnog rada. Kako sam nekoliko godina živio u inozemstvu, stan je bio u najmu - otkrio je Plenković.

- Riječ je o zgradi s četiri stana. Moj se stan nalazi na trećem i četvrtom katu, a ima i potkrovlje. Kad se odbije površina koju zauzima stubište, stvarno korisna stambena površina zapravo je 130 m2. Imamo dnevni boravak s blagovaonicom, tri sobe, dvije, tri terase, kupaonicu i WC. Potkrovlje ima 27 m2 - detaljno je objasnio Plenković.

Supruga šefa HDZ-a Ana Maslać Plenković vlasnica je osobnog automobila Passat iz 2011. i to im je, naglašava Plenković, jedini automobil.

Osim tog stana i automobila, kaže Plenković, ni on ni supruga nemaju ništa osim svojih redovnih mjesečnih primanja koja ostvaruju na svojim radnim mjestima. Plenković je zastupnik na plaći u Europskom parlamentu (8.000 eura), a supruga je voditeljica saborske Službe za pravne poslove i ljudske potencijale.

Predsjednik HDZ-a ističe kako su netočni napisi da posjeduje vinograde i zemlju na otoku Hvaru, odakle potječe njegova obitelj, jer sve to pripada stricu i starijim članovima obitelji.

Plenkovićevi nisu zaduženi kreditima, nemaju ni ušteđevine, jedina je ušteđevina ono što ostane na njegovu računu od europarlamentarne plaće. Vlasnik je i 60 dionica Hrvatskog Telekoma, piše Tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:15