Podravka: Šojat podnio ostavku

KOPRIVNICA - Trener državnih prvakinja, rukometašica Podravke Vegete, Josip Šojat ponudio je ostavku na trenersku dužnost predsjedniku Uprave Saši Romcu, koju je on odlučio prihvatiti.



Do kraja prvenstva ekipu će voditi dosadašnji Šojatov pomoćnik prof. Mato Matijević. Istodobno se intenzivno razgovara s potencijalnim trenerima i za mjesec-dva Podravka Vegeta imat će novog trenera, što će značiti i obnovu igračkog kadra.



Saša Romac izjavio je da cijeni rad Josip Šojata, ali da je došlo do zasićenja, što se odrazilo na neke odnose u klubu, a zatim i na teren i izvan terena. Održan je i sastanak s igračicama i dano im je do znanja da su svi prolazni, da je jedino klub svetinja te da za onog tko nije spreman predati se klubu svim srcem u njemu neće biti mjesta. Predsjednik kluba aludirao je time i na ponašanje izvan terena. U četvrtak Podravka Vegeta igra prvenstvenu utakmicu s Trogirom s trenerom Matijevićem na klupi.



Tko je radio protiv Šojata?



Iz svlačionica je "procurilo" da je trener Šojat navodno još u subotu u Požegi nakon finala Kupa rekao da daje ostavku zbog toga što je netko iz kluba namjestio da suci sude tako da ga se makne iz kluba (!?). Informacija je potvrđena iz više izvora. Na finalu Kupa bio je i predsjednik Saša Romac, prava "adresa" za svakoga tko demisionira, ali i on je to čuo iz druge ruke. Rukometašice Podravke Vegete u tri su godine drugi put izgubile finalnu utakmicu hrvatskog rukometnog Kupa. U Požegi je to u izjednačenoj utakmici bilo na sedmerce, i to u drugoj seriji, jer je u regularnom dijelu utakmice bilo 27-27 (15-15), nakon prve serije od pet sedmeraca 30-30, a na kraju 33-31 za Lokomotivu. Lokomotiva je bila kolektiv koji je želio, a kod Podravke Vegete osjeća se pad još od utakmica u Europi. No nitko se zbog toga, očito, nije zabrinuo.



Zašto tako navijači?



Podravku prati i negativni navijački trend, jer su opet pristigli u Požegu (direktor Domović platio im je ulaznice), a onda su vrijeđali Upravu, Domovića, igračice, novinare, da bi na kraju utakmice dio njih nasrnuo na svečanu tribinu gdje su sjedili čelnici Podravke Vegete, uglednici Hrvatskog rukometnog saveza i drugi. Doista su prikazali Koprivnicu u "krasnom" svjetlu i bili na "ponos" sportu, kulturi i politici.



Netko to treba srediti, očistiti, jer osvajanje prvenstva Hrvatske, koje je s obzirom na bodovnu razliku neupitno, treba dočekati čista obraza. To traži sponzor, to traži i dio kulturnih posjetitelja utakmica. Inače, kad je o Šojatu riječ, treba reći kako je izjavio da je trener za dvije sezone, ma što god to značilo.



Ivo Čičin - Mašansker
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:58