REPORTAŽA AUTOKLUBA

Pogledajte nastajanje auta za Fast & Furious 7 koje je prije pogibije vozio glumac Paul Walker

Radionicu Vehicle Effects u Los Angelesu u kojoj nastaju auti za Brze i žestoke ovog je ljeta posjetio reporter Auto kluba

Svijet ljubitelja filma i automobilskih jurnjava ovih je dana potresla vijest o nesretnoj pogibiji Paula Walkera, zvijezde franšize Brzi i Žestoki. Stradao je Santa Clariti (Kalifornija) na suvozačkom sjedalu Porschea Carrera GT koji je vozio njegov prijatelj trkač Roger Rodas. Sve se bilo brzo odigralo: nakon što je Rodas izgubio kontrolu nad Porscheom, zabio se u rasvjetni stup pri čemu su obojica izgubila život u gorućem automobilu. A Paul Walker, filmska zvijezda serijala još od prvog nastavka Brzi i Žestoki (2001.) kroz cijelo je desetljeće zasigurno utjecao na formiranje ukusa i trendova kod mladih vozača, fanova uličnih utrka i ljubitelja automobila diljem svijeta.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

To što se mnogi mladići danas zaklinju u automobile poput Nissana Skyline ili GT-R vjerojatno ima puno veze s franšizom F&F kao i sa samim Paulom Walkerom. A Walker je osim po glumačkom umijeću, iza kamera bio poznat kao istinski ‘petrol-head’, pasionirani ljubitelj automobila koji je u slobodno vrijeme uvijek bio u blizini automobila i automobilskih događanja. U svojoj je garaži imao čak sedam primjeraka Nissana GT-R, nekoliko BMW-a, Mustanga… Kao auto entuzijast, i u srcu sportaš (između ostalog, nastupao je u Redline Time Attack seriji u BMW-u M3 (E92) u momčadi AE Performance) uvijek se držao izvan svih hollywoodskih skandala, tračeva i afera.

Što se tiče automobila za sedmi nastavak, naš je novinar još ovog ljeta u Los Angelesu imao ekskluzivnu priliku posjetiti garažu Vehicle Effects i razgovarati s vlasnikom Dennisom McCarthyjem, koji već više od dvadeset godina surađuje sa studijom Universal i gdje su nastajali svi auto heroji za franšizu Brzi i žestoki. Dennis je tada također potvrdio Paulovu ljubav za automobile. ‘Koji je glumac najzapaljeniji za aute pitate? Paul Walker! Taj je dečko pravi auto entuzijast i s njim bi o autima mogli i vi pričati satima. Privatno vikende provodi za volanom na raznim trkalištima’ govorio nam je. Tih je dana Dennis kada smo ga posjetili u njegovoj garaži ‘slagao’ auto za lik Briana O'Connera, a svraćao je i sam Paul Walker jer je volio sudjelovati u stvaranju heroja na četiri kotača koje će voziti u filmu.

No gotove aute za sedmi nastavak tada nismo mogli fotografirati, samo one koji su još bili u nastajanju, a glavni auto-heroj za Walkera bio je pokriven ceradom. Dennis nam je ipak otkrio kako se radi o hommageu Dodge Chargeru iz 1970. s HEMI motorom i 500 KS iz prvog nastavka kojeg su sada vratili u život u dosad neviđenom izdanju za lik Briana O' Connera, pa će krug biti zatvoren. Premda je odradio velik dio snimanja sedmog nastavka, Paul Walker tragičnom pogibijom nažalost, nije doživio da se taj krug zatvori.

Što se tiče nastavka snimanja, ostatak ekipe zvjezdanih imena - Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster i Dwayne Johnson ovih se dana okupljaju u Atlanti, a završne su scene trebale biti snimljene u Abu Dhabiju. Hoće li Universal i ljudi koji stoje iza filma prekrojiti radnju, nastaviti snimati bez glavne zvijezde Paula Walkera ili nešto treće, biti će odlučeno ovih dana. Kako bilo da bilo, u galeriji fotografija koje nećete vidjeti nigdje osim na autoklub.hr pogledajte gdje i kako su nastajali auti heroji kao i automobile negativaca za sedmi nastavak koji bi u kinima diljem svijeta trebao početi igrati na ljeto 2014.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:22