GROB IZNAD ZEMLJE

POGREB U SVEMIRU Vaš pepeo možete lansirati u orbitu, a mobilna aplikacija prati gdje se nalazi

Po cijeni od 1,900 dolara simboličan dio pepela vas ili vaših najmilijih kružit će Zemljinom orbitom nekoliko mjeseci prije nego što izgori u atmosferi
 thinkstockphotos

Ukoliko želite razasuti svoje posmrtne ostatke diljem svemira , od sljedeće godine imat ćete i tu priliku, sudeći po ponudi tvrtke Elysium Space koja u ljeto 2014. godine planira lansiranje prvog "memorijalnog leta" s Cape Canaverala u Floridi. Po cijeni od 1,900 dolara simboličan dio pepela vas ili vaših najmilijih kružit će Zemljinom orbitom nekoliko mjeseci prije nego što izgori u atmosferi poput zvijezde padalice.

Tvrtka naručiteljima ove usluge šalje kapsulu u koji trebaju spremiti pepeo te poslati nazad tvrtki. Dodatno, na kapsulu se mogu ugravirati inicijali, a naručitelji mogu napisati i poruku dužine do 80 znakova.

Članovi obitelji moći će biti prisutni prilikom lansiranja, a tvrtka je napravila mobilnu aplikaciju koja prati pepeo pokojnika u svemiru.

Mobilna aplikacija prati i pokazuje točnu lokaciju kapsule s pepelom u odnosu na Zemlju i druge planete

Ova kalifornijska tvrtka nije prva koja se odlučila baviti svemirskim pogrebničkim uslugama. Prvi svemirski let takve vrste obavljen je 1997. godine u organizaciji tvrtke Celestis, a nosio je posmrtne ostatke Genea Roddenberryja , autora kultne tv-serije 'Zvjezdane staze'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 09:50