ČAKOVEČKI RAZBOJNIK SA ZNAČKOM

POLICAJCI U PLJAČKI UHVATILI POLICAJCA! Provalio noću u kafić, ispraznio blagajnu i ukrao cigarete

Policajci su sinoć u Šenkovcu uočili provaljena ulazna vrata ugostiteljskog objekta, a potom i osobu koja je pokušala pobjeći
 Marko Todorov / CROPIX / CROPIX

ČAKOVEC - Policajca (42) zaposlenog u Policijskoj postaji Čakovec njegovi su kolege u noći s nedjelje na ponedjeljak zatekli u provali u ugostiteljski objekt i krađi novca i cigareta. Spomenuti je udaljen s dužnosti te je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

U redovitoj ophodnji u Šenkovcu kraj Čakovca u noći s nedjelje na ponedjeljak, policijski službenici PU međimurske primjetili su da se nešto čudno događa u jednom ugostiteljskom objektu.

Ulazna vrata su naime očito bila provaljena, a primjetili su i da se u samom objektu nalazi nepoznata osoba koja se ubrzo dala u bijeg.

Policajci su tu osobu međutim brzo sustigli da bi, na svoje veliko iznenađenje, ustanovili da se radi o njihovom kolegi, policijskom službeniku (42) zaposlenom u Policijskoj postaji Čakovec koji je netom prije njihovog dolaska na mjesto događaja provalio u spomenuti ugostiteljski objekt te iz njega pokušao otuđiti novac i cigarete ukupne vrijednosti nekoliko stotina kuna.

Spomenuti policajac koji je zagazio na drugu stranu zakona je uhićen te je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela teške krađe.

Načelnik međimurske policije Krunoslav Gosarić odmah je donio i rješenje kojim se spomenutog policajca udaljava iz službe, a protiv njega je pokrenut i disciplinski postupak zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti nedoličnim ponašanjem izvan službe koje šteti ugledu policije.

Međimurski policajac nije policajac sa fotografije

U prvoj verziji članka na internetskim stranicama Jutarnjeg lista objavili smo kao ilustraciju fotografiju policajca PU zagrebačke.

Ispričavamo se zagrebačkom policajcu jer smo ga nenamjerno doveli u vezu sa slučajem policajca uhvaćenog u provali u Međimurju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 10:50