STROGA KAZNA

Položio vozački, sjeo za volan pa nakon samo 49 minuta izgubio dozvolu! Policija u priopćenju: 'Neke stvari traju vječno, a druge niti sat vremena'

 
 Profimedia, imageBROKER

Njemački tinejdžer uhvaćen je u nepropisnoj vožnji te je kažnjen samo 49 minuta nakon što je položio vozački ispit, piše BBC.

Osamnaestogodišnjak se vraćao sa upravo položenog testa za vožnju kada su ga policajci u gradu Hemeru uhvatili u prebrzoj vožnji koju su izmjerili laserskim uređajem.

U zoni gdje je ograničenje 50 kilometara na sat, neoprezni je Nijemac vozio skoro duplo više od dopuštene brzine - 95 km/h.

- Neke stvari traju vječno, a druge niti sat vremena, duhovito je napisala u priopćenju njemačka policija.

- S njim su u vozilu bila četvorica prijateljica, možda ih je pokušao impresionirati novostečenim vještinama, stoji u priopćenju.

Umjesto uživanja u samostalnoj vožnji, očekuje ga stroga kazna.

Četiri tjedna ne smije sjesti za volan, a policija ističe da će vozačku dozvolu ponovno dobiti tek nakon što ponovno odradi obuku za vožnju koja će ga skupo koštati.

Mora platiti i 200 eura kazne, dobit će dva kaznena boda na vozačkoj, nakon što ju opet dobije, a probni period za novog vozača produžen mu je s dvije na četiri godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:54