NIJE DALEKO DOSPIO

Ponio ga olimpijski duh: Londončanin krenuo preplivati Atlantik, spasioci ga jedva odgovorili

'Ja sam jak plivač, mogu ja to'
 Wikimedia Commons

Jednog je Londončanina, čini se, toliko zahvatila olimpijska manija da je došao na ideju preplivati Atlantski ocean , i to krenuvši iz Biarritza na sredozemnoj obali Francuske . Za svoje je odredište odredio New York.

Neimenovani 34-godišnjak koji se u Biarritzu zatekao na odmoru svojim je prijateljima jednostavno objavio da kreće "pronijeti olimpijski duh" preko Atlantika.

Iako su isprva mislili da se šali, a kad su shvatili da misli ozbiljno rekli su mu samo da će poslati čamac za njim za slučaj da zapadne u nevolje.

Odvažni je plivač otplivao do "debelo iza" crte s bovama postavljenima 275 metara od obale, a spasioci su ga promatrali sve dok se nije izgubio iz vida. Zatim su ipak pozvali helikopter, iz kojeg se u more spustio ronioc i objasnio Londončaninu da nije baš dobra ideja ići plivati preko Atlantika.

Ovaj je isprva odgovorio da je izvrstan plivač i da se osjeća doraslim tom izazovu. U to vrijeme stigli su i spasioci u gumenom čamcu i bacili mu uže. Na koncu se odvažni plivač ipak uhvatio za bačeno uže i dopustio spasiocima da ga za sobom odvuku natrag na plažu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:12