DELICIJE

Poširani file brancina

Recepti vrhunskih kuhara za cijelo ljeto. U prodaji uz Jutarnji list samo 8 kuna
Recepti vrhunskih kuhara za cijelo ljeto. U prodaji uz Jutarnji list samo 8 kuna

HRVOJE ZIROJEVIĆ, chef Giaxe u Hvaru, dobitnik srebrne medalje na Olimpijadi u Moskvi

File brancina očistite od kostiju, začinite i na njega položite mišancu koju ste prethodno blanširali.

Na to stavite repove škampa koje ste aromatizirali u konjaku, maslinovom ulju, majčinoj dušici i soku od limuna.

Sve zajedno pažljivo zarolajte. Umotajte najprije u prozirnu plastičnu pa još u aluminijsku foliju. Krajeve stisnite poput bombona pa skuhajte u kipućoj vodi.

SASTOJCI, za 4 osobe:

60 dag brancina (4 filea), 30 dag škampi, 5 dag mišance, 10 dag mrkve, 0,1 dag prošeka, 15 dag rajčica, 3 dag pinjola, ružmarin, bosiljak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2025 20:20