PETOGODIŠNJI HOROR AUSTRALKE

POTRESNA ISPOVIJEST 'Htjela sam vidjeti piramide, a završila sam kao maloljetna mladenka u Siriji'

 Scresnshot

Rania Farrah iz Australije imala je samo 13 godina kada ju je otela očeva obitelj te je nakon mučenja prisilila na brak sa starijim rođakom u Siriji.

Njen petogodišnji horor je počeo kada je trebala krenuti na dugo iščekivano putovanje u Egipat gdje je s bratom željela vidjeti piramide, ali je na kraju završila kao maloljetna mladenka.

U potresnoj priči gospođa Farrah je ispričala kako je planirala počiniti samoubojstvo ukoliko ne pobjegne za 18. rođendan.

- Cijelo vrijeme sam tamo bila u depresiji. Mislila sam samo na povratak u Australiju - rekla je Rania za Channel Nine.

Kćerka Sirijca i Australke bila je prisilno udana za rođaka kojeg nikada nije srela, a kada je oteta iz Egipta te odvedena u glavni sirijski grad Damask pretrpjela je teško premlaćivanje.

Iako je njena majka, koja je prije 20 godina napustila svog muža zbog nasilja, znala je za kćerinu otmicu, tijekom telefonskih razgovora govorila joj je da si ne može priuštiti da je dovede u Australiju.

Kada je Rania došla u Damask, bila je podvrgnuta testiranju na djevičanstvo jer je njen otac smatrao kako je bila pod lošim utjecajem jer je u sedmom razredu počela pušiti cigarete i razgovarati s dječacima.

- Htjeli su vidjeti jesam li nevina, a rekli su mi da to moraju napraviti radi upisa u školu - ispričala je Rani, koju je bilo strah kada su medicinske sestre došle kako bi je testirale.

Iako su testovi pokazali da je djevica, njen otac i brat su je istukli.

- Tamo je prilično normalno ubiti kćer ukoliko nije djevica - rekla je gospođa Farrah koja je tijekom emisije 60 minutes opisala oca kao 'najzlobniju osobu koju možete upoznati'.

Dok je boravila u svom novom domu, Rania je isključila emocije te je živjela kako je njena obitelj željela, ali je cijelo vrijem planirala bijeg i povratak u Australiju.

- Radila sam sve što su me zatražili. Naučila sam moliti i postiti tijekom Ramazana - ispričala je Rania dodajući da je išla u islamsku školu gdje je učila arapski jezik.

Rođak za kojeg se prisilno morala udati je bio u ranim 30-im, a prema njenim riječima uvijek ga je izbjegavala gledati u oči te nikada nije pričala s njim.

- Imali smo zaručničku zabavu, darivali su me zlatom, ali ništa nisam osjećala jer sa u to vrijeme već planirala bijeg - ispričala je Rania kojoj je cilj bio 18 rođendan proslaviti u Australiji, a u tome joj je pomagala i britanska ambasada.

Naime, jedan susjed, koji je bio njenih godina, dao joj je broj ambasade, ali je morala čekati 18. rođendan kako bi joj zakonito mogli pružiti pomoć.

Kada je postala punoljetna, rečeno joj je da će je u hotelu Four Season sačekati jedna žena. Tako se jednu večer išuljala iz kuće dok je njena baka spavala nakon jutarnje molitve, te je uskočila u taxi.

- Da nisam pobjegla, ubila bih se tog dana - rekla je Rania.

Kada je stigla u hotel, tamo se našla s osobom koja ju je čekala te su se izgrlili. Nakon toga su uz pratnju dva tjelohranitelja otputovali do jordanske granice gdje je nakon napetih razgovora sa sirijskom graničnom patrolom puštena pa se sretna vratila u Australiju.

- Bilo je rano jutro kada smo preletjeli iznad Sydneya - prisjetila se u suzama gospođa Farrah svog povratka kući.

Ispričala je i kako s majkom i obitelji u Australiji nikada nije razgovarala o vremenu provedenom u Siriji. Unatoč tome što više nije tamo još uvijek se boji da je otac ne pronađe pa je zbog toga zatražila zabranu pristupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 21:07