SVINJARIJA NA FARMI

PRASICA POJELA APARATIĆ KOJI JOJ JE TREBAO BROJATI KORAKE PA IZAZVALA POŽAR Prilikom velike nužde došlo je do uistinu burne kemijske reakcije...

 
 North Yorkshire Fire & Rescue Service / Twitter

Vatrogasci u sjevernom Yorkshireu uspješno su ugasili požar koji je buknuo na jednoj farmi svinja nakon što je jedna prasica pojela pedometar koji se potom sam zapalio nakon izlučivanja, piše ugledni Guardian.

Kad su vatrogasci stigli na mjesto požara, vatra se već bila proširila na otprilike 75 četvornih metara površine svinjca u Bramhamu, nedaleko Leedsa.

Vatrogasci su nakon obavljenog posla kazali kako se vatra zapalila 'prirodnim putem' nakon što je došlo do reakcije između bakra, baterije iz uređaja, sijena i svinjske balege.

Inače, pedometar je na toj svinjskoj farmi otvorenog tipa služio za brojanje koraka koje životinje naprave svakoga dana kako bi uzgajivači, ali i kupci mesnih proizvoda, bili sigurni da su se svinje dovoljno razgibavale.

Srećom, u vatri nije stradala niti jedna svinja.

- Trebao bih samo napisati 'rok, rok'! Vatra je ugašena, a slanina je spašena!, napisao je na Twitteru jedan vatrogasac nakon uspješno obavljenog posla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:56