JOŠ JEDAN SLUČAJ

PREDSJEDNIČIN AUTOBUS OŠTETIO JOŠ JEDNO VOZILO Vozač tvrdi: 'Policajac mi je rekao da štićena kolona ne može biti kriva i napisao mi kaznu!'

 Robert Fajt / CROPIX

Nakon što je ovog tjedna predsjedničin autobus u zagorskom Malom Bukovcu u Općini Mače pokupio retrovizor Hyundai Accenta mlade žene, koja je automobilom vozila sina na rukometni trening, pa produžio bez zaustavljanja, RTL je večeras objavio još jednu priču o prometnoj nesreći predsjedničine štićene kolone.

Vozač iz okolice Kaštela tvrdi da je 7. prosinca kod mjesta Zvjerinac blizu Knina isti autobus okrznuo i njegovo teretno vozilo i u potpunosti mu razbio lijevi retrovizor.

Iako je policija napravila zapisnik i zaključila kako je vozač teretnog vozila kriv "jer se štićenoj koloni nije dovoljno odmaknuo u svoju stranu", vozač tvrdi kako se zaustavio na desnoj strani, najviše što je mogao te da je autobus udario u njegovu lijevu stranu.

Tvrdi i kako je policija zapisnik napravila tek nekoliko sati kasnije kad su ga pozvali u policijsku postaju, nakon što su utvrdili štetu na autobusu štićene kolone te je platio i kaznu od 650 kuna. Tvrdi da su mu kaznu objasnili time što su rekli kako "štićena kolona u prometu ne može biti kriva za nesreću".

"Jedan policajac je slikao, drugi razgovarao, dao mi alkotest, napuhao sam 0,0. Rekao mi je da ta štićena kolona ne staje i da ne može ona biti kriva što su oni mene udarili. Pa da smo mi tu poginuli, oni ne bi snosili odgovornost! Ja pitam, što ću sad, a oni meni kažu da mi slijedi kazna od 3000 do 7000 kn i 30 dana bez vozačke dozvole i tri kaznena boda. Ja kažem: 'Pa ja sam stajao, nisam bio u pokretu! Da sam bio, razumio bih vas, ali nisam, tamo je kanal i to'. To što oni govore da štićena kolona ne mora odgovarati za bilo koji prekršaj koji napravi, to je apsurdno! Mogli smo poginuti ja i moja cura koja je bila prva do tog kanala i da su udarili u nas, njoj bi se sigurno nešto dogodilo. On mora odgovarati za to, bez obzira što je zaštićena kolona", rekao je za RTL Mate Gavran, sudionik prometne nesreće.

Iz MUP-a su potvrdili kako je do nesreće došlo, međutim tvrde da je kriv vozač teretnog vozila. Kažu da je poziv policiji stigao i od njega i od policijskih službenika zaduženih za zaštitu štićene kolone.

Dodaju i kako se ova nesreća ne može usporediti s onom pred Loborom u kojoj je vozač autobusa bio kriv.

"Zaključno vas izvješćujemo da smo provjerili navod koji iznosite i utvrdili da policijski službenik nije rekao vozaču da štićena kolona ne može biti kriva za prometnu nesreću, već mu je rekao da se štićena kolona ne zaustavlja kod lakših prometnih nesreća s manjom materijalnom štetom, odnosno da se obrada obavlja naknadno. Iz svega navedenog razvidno je da je do prometne nesreće s materijalnom štetom došlo zbog nepoštovanja prometnih propisa od strane vozača teretnog vozila", odgovorili su RTL-u iz MUP-a. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2020 05:38