DUKAN PRETJERUJE?

Prijedlog kontroverznog francuskog nutricionista: DEBELI UČENICI trebaju dobiti LOŠIJE OCJENE od svojih mršavijih kolega

 Nina Đurđević/CROPIX

Mršaviji učenici bi trebali dobiti bolje ocjene od onih koji imaju problema s težinom, prijedlog je kontroverznog francuskog nutricionista Perrea Dukana , piše Daily Mail .

Dukan je svoju ideju izložio Nicolasu Sarkozyju ovog tjedna, ali francuski predsjednik još nije službeno iznio svoje mišljenje o tom prijedlogu.

Dukana su francuski mediji već dočekali na nož i tvrde kako će njegov prijedlog, ukoliko se uvede u škole, dovesti do lošeg odnosa mladih prema hrani.

- Moja ideja ne bi ništa promijenila kod onih koji ne trebaju smršati. Kod onih koji trebaju smršati bi stvorila samo dodatnu motivaciju - brani se Dukan, koji je postao svjetski poznat po svojoj visokoproteinskoj dijeti. Njegova dijeta već je postala popularna kod brojnih slavnih ličnosti kao što su Jennifer Lopez, Gisele Bundchen i Katherine Jenkins. Njeni protivnici joj zamjeraju manjak ugljikohidrata i povrća.

Francuzi su drugi najmršaviji ljudi u Europi, ali ta zemlja je primjetila porast debljine u svojoj populaciji, tako da se pitanje prehrane trenutno nalazi u žiži javnosti.

Najdeblji europski narod su Grci, koji 70 posto ima problema sa težinom, a 30 posto ih je debelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 12:39