Pukanić dva puta izbjegao pokušaj ubojstva u zadnjih 6 godina

ZAGREB - Ivo Pukanić prijavio je policiji da ga je u srijedu, 9. travnja, nešto prije ponoći na pločniku ispred zgrade u Ilici 107 pokušao ubiti visoki i snažni muškarac. Prema policijskom izvješću, nepoznati je napadač presreo Pukanića ispred trgovine Cmrok, izvadio pištolj i pucao prema njemu, no promašio je, a metak je pogodio izlog trgovine.



Ubijeni Ivo Pukanić i Niko Franjić










Pukanić je potrčao iza ugla, izvadio svoj pištolj i ispalio dva hica u zrak kako bi zastrašio napadača. Nekoliko sati prije pokušaja atentata, Pukanić je Državnom odvjetništvu prijavio da je žrtva iznude, potvrdio je tada Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić. Dan nakon ubojstva je predsjednik Uprave i suvlasnik NCL Grupe organizirao press konferenciju na kojoj je pobliže opisao napadača.



- Nabildan je, visok oko 195 cm i težak oko 120 kg. Imao je kraću bradu i nosio crnu kapu i jaknu ’tankericu’. Sparkirao sam auto iza zgrade i pješke krenuo do svog stana u Ilici. Krajičkom oka primijetio sam čovjeka koji mi je dolazio ususret. Napravio je nagli pokret i krenuo na mene, a ja sam shvatio da u ruci drži pištolj.



Nasmijao se i rekao ‘sad ću te ubiti’ te mi uperio pištolj u glavu. Sagnuo sam se i čuo kako mi je metak proletio iznad glave. Htio je još jednom pucati, ali mu je pištolj zaglavio - rekao je tada Pukanić i napomenuo kako mu se gade insinuacije internetskih portala da je atentat insceniran.



U kaznenoj prijavi Državnom odvjetništvu Pukanić je naveo imena vinkovačkog odvjetnika Darka Zadra(43) i Renata I.(34), bivšeg specijalca ATJ Lučko kao osobe koje su povezane sa skupinom koje ga iznuđuju. Kad je 21. rujna 2003. godine gostovao u emisiji ‘Nedeljom u 2’, Pukanić je ispričao kako je umalo bio žrtva atentata u Vlaškoj ulici. Opis tog atentata uvelike je sličan ovom travanjskom. Napadač je tada navodno imao nož.



Tomislav Novak
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 21:40