U ZENICU KADA POĐEM JA...

'Radije 8 godina robije u Zenici nego 1 dan u našim kazamatima'

 Boban/CROPIX

Branimir Glavaš odlučio je da će osmogodišnju kaznu zatvora služiti u BiH umjesto u Hrvatskoj. Priznao je to danas sam Glavaš, koji se videolinkom iz BiH gdje je u bijegu izravno uključio na sjednicu Glavnog odbora HDSSB-a u Zagrebu.

- Radije ću nevin robijati osam godina u Zenici nego ijedan jedini dan politički presuđen u hrvatskom kazamatu - poručio je Glavaš članovima svoje stranke. U polusatnom govoru Glavaš se obrušio na aktualnu vlast, pravosuđe, ali i oporbu. No, u svom obraćanju učinio je još nešto: obratio se obiteljima žrtava u Osijeku za čija je ubojstva osuđen.

- Nisam odgovoran za smrt članova vaše obitelji, nisam učinio ništa da im nanesem zlo niti sam za to imao razloga - rekao je Glavaš, dodajući kako suosjeća s tragedijama njihovih obitelji koja, tvrdi, nije planirana od strane onih koji su vodili obranu Osijeka.

- Ja nikada nisam učinio ništa što bi se protivilo mojoj savjesti, pa čak niti kada je to država od mene tražila - naglasio je Glavaš, koji je i danas neprestano ponavljao kako je njegova presuda rezultat montiranog politčkog procesa kojem cilj nije bilo utvrditi prave počinitelje zločina već osuditi njega kako bi se poslala poruka europskoj javnosti.

- Presudu Vrhovnog suda nikada neću priznati!- bio je odlučan Glavaš koji je objasnio kako to neće iz više razloga od kojih je jedan i taj što su protiv njega svjedočili “priznati silovatelji, ubojice i osuđeni za gospodarski kriminal”. Tako je osim Krunoslava Fehira poimence naveo i Ivicu Zbožila, zaštičenog svjedoka broj 6.

- Protiv njega postoji postupak zbog gospodarskog kriminala, ali kao nagradu za svjedočenje protiv mene dobio je posao u Dalekovodu gdje poput Rade Buljubašića ne radi ništa, a prima plaću - tvrdi Glavaš.

Ponovio je kako bi, da je kriv, za sve ovo što mu se presudi stavlja na teret trebao dobiti maksimalnu kaznu zatvora, a ne osam godina. - Da sam ljude ubijao tako stravičnim metodama zaslužio bih drastičnu kaznu bez obzira za svoje zasluge u ratu - kazao je.

Po običaju se žestoko obrušio na bivšeg premijera Sanadera i njegovu nasljednicu i suce koji su mu presudili, ali i na dio medija koje je nazvao fašistoidnim ljevičarskim. HDZ je, tvrdi, iznjedrio i stvorio Ivu Sanadera te zajedno s njim osmišljavao kako opljačkati zemlju. - Isti likovi koji su stajali oko njega dok je držao govore, sada stoje iza Jadranke Kosor - rekao je. Za aktualnu premijerku pak tvrdi kako je znala sve o Sanaderovoj pljački.

- On ju je postavio za svoju nasljednicu ne zato jer je sposobna već zato jer su ona i Sanader zajedno krali pa je sada spašavanjem sebe prisiljena spašavati njega i njihovu kriminalnu orgazniaciju HDZ - sipao je Glavaš.

Kao i vodstvo stranke, i Glavaš tvrdi kako je zločinački pothvat uništenja HDSSB-a kojeg i lijevi i desni smatraju prijetnjom na idućim izborima. - Mene mogu zatvoriti, ali HDSSB nikada uništiti neće - poručio je na kraju Glavaš dok je dvjestotnjak HBSSB-ovaca u prepunoj dvorani na Velesajmu aplaudiralo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2024 04:54