STRUČNJAK ZA SLUH

RASKRINKAN UGLEDNI LIJEČNIK Svoje je pacijente godinama tajno snimao u najintimnijim trenucima

 Screenshot

Ugledni britanski liječnik Lam Hoe Yeoh (62) osuđen je na osam godina zatvora nakon što je otkriveno da je bio strastveni voajer.

Naime, dr. Yeoh je tijekom tri godine snimio više od 1000 osoba, kolega, prijatelja, pacijenata pa čak i djece (neka su imala samo tri godine) u njihovim intimnim trenucima.

Stručnjak za sluh svjetskog renomea svoju je nastranost hranio postavljajući kamere po zahodima u bolnicama diljem Britanije, vlakovima, ali i vlastitom domu.

Na kraju je uhvaćen kada je jedna od njegovih skrivenih kamera pala u zahodu u bolnici u Surrey te su je otkrile njegove kolege.

Kada je policija pregledale što se na njoj nalazi, pronašle su snimku na kojoj je snimljen liječnik tijekom postavljanja kamere. S obzirom da je u srijedu donesena presuda u ovom slučaju policija je odlučila objaviti tu snimku.

U međuvremenu, sudac Warwick McKinnon oštro je osudio liječnikovo ponašanje nazvavši ga opakim.

- Vi ste osoba visokog rizika u očima javnosti. Ne sumnjam da biste nastavili s istim ponašanjem da niste uhvaćeni - poručio je sudac dr. Yeohu dok mu je odredio osam godina zatvorske robije.

Koliko je materijala dr. Yeoh uspio snimiti govori činjenica da su istražitelji rekli kako će im trebati najmanje dvije godine za pregledavanje liječnikovog 'opusa'.

Policija je pronašla 23 skrivene kamere koje su bile zamaskirane kao USB-stickovi ili kemijske olovke. Foto: Met Police

Sav materijal nalazi se 17 računala, laptopa memorijskih kartica i vanjskih diskova. Na njima se nalazi preko 1100 fotografija i snimaka.

Neke kamere su bile skrivene u kutijama za slušne aparate. Foto: Met Police

- Riječ je o sofisticiranoj, organiziranoj i dugoročno planiranoj kampanji voajerizma. Ovakvo nešto u policiji još nisu vidjeli. Mete njegovog voajerizma bile su kolege, prijatelji, pacijenti i njihova djeca. Njegova je namjera bila zlokobna, nepristojna i zločinačka - rekao je tužitelj Peter Clement.

Policija je jednu kameru pronašla ugrađenu u ručnom satu, čega se ni James Bond ne bi posramio. Foto: Met Police

Dr. Yeoh je inače doselio u Britaniju iz Malezije kada je ima 25 godine. Tijekom vremena izgradio je karijeru, ali sve je napravio u životu palo u vodu 14. travnja kada je uhvaćen na djelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 02:16