MEĐUNARODNA BANDA

RAZOTKRIVENA VELIKA PREVARA Kupcima obećavali korijen biljke koja navodno djeluje kao snažan afrodizijak, a onda im svima podvalili gušterov penis

Ilustrativna fotografija hemipenisa zmije štakorašice, kakav imaju i gušteri; u krugu: hatha jodhi
 Screenshot YouTube (krug) / Scott Camazine / Alamy / Profimedia

Timovi istražitelja iz Velike Britanije i Indije udružili su snage i otkrili međunarodnu prevaru. Naime, korijen biljke s navodnim afrodizijačkim svojstvima zamijenili su sušenim penisom guštera i prodavali ih preko interneta, piše BBC.

Korijen, poznat u Indiji pod nazivom hatha jodhi, navodno donosi sreću i zadovoljstvo jer nalikuje dvjema rukama sklopljenima u molitvu.

Međunarodna organizacija koja se bavi zaštitom životinja, World Animal Protection, u priopćenju navodi da su indijske vlasti provele nekoliko racija u nekoliko država i zaplijenile uzorke. Utvrdili su da se lažno korijenje prodaje preko interneta.

Kupci su uglavnom osobe azijskog porijekla koje sad žive u Engleskoj i drugim europskim i američkim državama pa naručuju online.

U dvije racije u indijskoj državi Orissa policija je zaplijenila sušene hemipenise dvije vrste varana. Član indijskog tima istražitelja rekao je da je ilegalna trgovina veliki problem kad je u pitanju opstanak guštera, a konkretno varani su u Indiji još i zaštićena vrsta.

Na jugu Indije se meso varana, posebno jezik i jetra, smatraju snažnim afrodizijakom što svakako potiče ilegalnu trgovinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:47