Režić: Ne znam još ni imena svih suigrača

SUPETAR - Ivan Režić, 26-godišnji Solinjanin koji je nogometnu afirmaciju stekao u Varteksu, stigao je u Hajduk kao posljednji od ovozimskih pojačanja nakon što je raskinuo ugovor s grčkim Olympiakosom.



Nekadašnji mladi reprezentativac u ljeto 2004. godine ugrabio je inozemni transfer, potpisavši dvogodišnji ugovor s klubom iz Atene. Priznao je da mu je u transferu pomogao menadžer Ljubo Barin, a stigao je u klub dok je trener bio Dušan Bajević. Režić je odigrao 15-ak utakmica za Olympiakos, a nastupio je i u meču Lige prvaka protiv Liverpoola na Anfieldu, koji su izgubili 3-1. Prve sezone sve je bilo sjajno: Olympiakos se okrunio dvostrukom krunom, osvojivši prvenstvo i kup Grčke, a Režić je dobivao prigodu.



Zašto niste ugovor s Olympiakosom odradili do kraja?



- Preko noći sam gurnut u drugi plan. Nakon Bajevića došao je novi trener, Norvežanin Trond Sollied, koji je doveo svojih osam igrača i osjetio sam da tamo više nemam što tražiti. Za mene više nije bilo mjesta te sam odlučio raskinuti ugovor i potražiti novu sredinu. Grci su se pokazali korektni, isplatili su me do zadnjeg centa - ispričao je Režić koji je u Olympiakosu dijelio svlačionicu s nekadašnjim najboljim nogometašem svijeta, čuvenim Brazilcem Rivaldom.



Kakav je Rivaldo?



- Korektan i fer prema svima, ali ne druži se previše sa suigračima. S onima koji ne govore portugalski samo se pozdravi, i to je sve. Strašan je igrač. Iako je već u godinama, igra taman koliko mu treba - odgovorio je Režić.



Dodao je da mu je epizoda u Grčkoj donijela više pozitivnih nego negativnih stvari.



- Igrao sam u velikom, superorganiziranom klubu. Vidio sam kako to izgleda i osjetio na vlastitoj koži što znači kad se nađeš sam, bez ičije potpore. Strancu, a posebice mladom igraču, strašno je teško ako nema nekoga iza sebe da ga pogura. Sve je divno i krasno, no onda dođe novi trener i nova metla, a ti se snalazi kako znaš. To je nogomet danas...



Tko vas je zvao u Hajduk?



- Fredi Fiorentini zvao me još dok sam bio u Grčkoj, a poslije sam razgovarao i s Tomom Ercegom koji mi je preporučio da dođem. Poslušao sam i vjerujem da nisam pogriješio.



Dokad planirate ostati u Hajduku?



- Imam ugovor do ljeta, a nadam da ću nakon toga ponovno u inozemstvo. Nije mi ambicija igrati u HNL-u.



U Hajduku ste igrali u pionirskoj i kadetskoj momčadi, ali karijeru ste napravili u Varteksu gdje ste proveli sedam godina. Nedostajao vam je Hajduk u biografiji?



- Svima je ambicija zaigrati u Hajduku, pa tako i meni. I prije se spominjala ta mogućnost, a sad se dogodila pomalo neočekivano. Siguran sam da ću pomoći Hajduku.



Kakvu ste momčad ovdje zatekli?



- Još ne znam ni kako se svi zovu. Dobro, poznajem većinu igrača, a nešto slabije ove mlađe. Vjerujem da će trener Gudelj složiti dobru ekipu jer ima odličnih igrača, počevši od Nike i Plete, a jači smo za Ercega, Cimirotiča i Hrgovića. Hajduk će na proljeće sigurno izgledati mnogo bolje nego prošle jeseni.



Gudelj vam je namijenio ulogu u veznom redu?



- Igrat ću što god treba, u veznom redu, na boku, na stoperu. Najvažnije je da igram dobro, gdje god me trener stavio.



Prati vas glas osebujnog tipa: u svoje vrijeme Ćiro Blažević tjerao vas je iz Varteksa jer ste se sukobili na treningu, a kažu da i brzo vozite, pa da ste čak na treninge dolazili motociklom. Je li istina da prebrzo vozite?



- Istina je, znao sam voziti brzo, jako brzo, ali ti su gušti iza mene. Sad sam mnogo smireniji nego prije. Kad sam bio mlađi, bio sam mnogo luđi. Prije sam se gubio na nekim sporednim stvarima, a sad mi je najvažnije da dobro igram. S Blaževićem sam imao sukob, ali i to je stvar iz prošlosti.

Niko ima tri kilograma viška

Uoči početka priprema svi prvotimci prošli su redovne liječničke preglede kako bi se, među ostalim, odredio i režim individualnog rada. Čini se da je zimska pauza ostavila trag među Hajdukovim profesionalcima, a višak kilograma najveći je neprijatelj. Među onima čija težina odstupa od preporučene nalazi se i Niko Kranjčar koji ima tri i pol kilograma više - 88,5 - od preporučenih 85. Manja odstupanja zabilježena su još kod nekolicine prvotimaca, pa će sigurno biti podvrgnuti posebnom režimu rada kako bi istopili višak kilograma.

Prijateljski ogledi s Bračanima





Hajdukovci su se smjestili u apartmanima hotela Kaktus u Supetru, a jučer popodne odradili su prvi trening. Boravak na Braču Ivan Gudelj planira iskoristiti za uigravanje momčad, a još nisu definirane prijateljske utakmice. Razmišlja se o prijateljskom ogledu s nekim od otočnih klubova (Postira ili Jadran), no za danas su planirana dva treninga pa će igrati međusobno. Planira se da na Supetar stigne Marsonija koja bi "bijelima" poslužila kao sparing partner. Gudelj razmišlja o prelasku na sustav igre s četvoricom braniča i na tome će temeljiti ove pripreme.

Bušić obnovio ozljedu

Hajdukov igrački kadar u Supetru ima 27 nogometaša, a s najavljene liste putnika u posljednji su tren otpali Tomislav Bušić i Drago Gabrić. Mladi napadač Bušić obnovio je ozljedu stopala, zbog čega je propustio finiš jesenskog dijela sezone, a prve dijagnoze najavljuju da bi mogao početi raditi s loptom tek za dva tjedna. Junior Gabrić osjetio je anemiju, pa je upućen na liječničke pretrage.

Selak potpisao na 4,5 godina

Mate Selak, 18-godišnji veznjak koji je stigao iz vranjičkoga Omladinca, a nametnuo se tijekom priprema, potpisao je profesionalni ugovor s Hajdukom na četiri i pol godine. ao



Alen Orlić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 22:37