INSPIRACIJA ZA SVE

ROĐEN JE S IZOKRENUTIM VRATOM 'Rekli su da ću umrijeti, ali ja živim i radim kao računovođa'

 Screenshot/YouTube

Muškarac rođen s teškom tjelesnom manom pobijedio je svoj strah i postao govornik koji inspirira druge, piše britanski The Mirror.

Claudio Vieira de Oliveira, 37-godišnjak je rođen s izokrenutim vratom, a glava mu visi na leđima i to naopako. Uz to, ima deformirane noge i ruke.

Kada se rodio doktori su njegovoj majci kazali da nema gotovo nikakve šanse da preživi. No, ona im nije vjerovala, borila se za svoje dijete, a Claudio iz Monte Santoa u Brazilu sada je školovani računovođa, a postao je i motivacijski govornik.

'Od djetinjstva sam samog sebe volio držati zaposlenim. Ne volim ovisiti o drugim ljudima i uvijek sam htio što više naučiti. Sada radim kao računovođa, ali i istražujem za klijente i konzultiram ih. Znam sam upaliti TV i mijenjati programe, javiti se na svoj telefon, pojačati radio, koristiti internet - dakle sve radim sam', kazao je Claudio.

S osam godina Claudio je razvio vlastiti sistem hoda. Kreće se na koljenima, a njegovi su roditelji sve u njihovom domu prilagodili njemu.

'Kroz život sam uspio prihvatiti svoje tijelo. Trenutno sebe ne vidim kao nešto posebno ili drugačije. Ja sam normalna osoba. Stvari ne vidim naopako - to uvijek moram ispočetka objašnjavati u svojim govorima. Danas mi se mnogo lakše nositi s javnošću. Ničeg se ne bojim i slobodno mogu reći da sam govornik kojeg danas pozivaju da svoje priču ispriča cijelome svijetu', poručio je Claudio u jednom od svojih mnogobrojnih govora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 13:23