ZAVRŠILI U ZATVORU

Rolex satovi, skupi auti i brza vožnja gliserom: Britanski kriminalci srpskog porijekla svojim plijenom hvale se na Facebooku

Fotografije objavljene u albumu na Facebook profilu prikazuju mladiće kojima ne nedostaje novac i koji jednostavno uživaju u životu: smiješe se s glisera na Ibizi, ili pak poziru kraj skupih motora i automobila, u markiranoj odjeći i sa skupim satovima.

No, bogatstvo s kojim se hvale nisu zaradili na pošten način. Radi se, naime, o Jamieju (23) i Aaronu Ćorkoviću (25), britanskim kriminalcima srpskog porijekla.

Zajedno sa Leejem Waringom (23) u ožujku ove godine čekićem su napali vozača koji je dostavljao novac za jedan supermarket u Manchesteru i ukrali 90.000 funti.

Pljačku je snimila nadzorna kamera, a razbojnici, koji su sa lica mjesta pobegli radom otimajući automobile, identificirani su i uhićeni.

Nakon što su sve priznali, dvojac je osuđen na 13, a Waring na 12 godina zatvora.

Njihovo ponašanje na sudu je okarakterizirano kao kao krajnji prezir prema zakonu.

Djelatnik osiguranja koji je prevozio novac preživjeo je udarac čekićem u glavu samo jer je nosio zaštitnu kacigu, pa razmetljivi kriminalci nisu odgovarali i za ubojstvo.

Mladi Ćorkovići imaju i najmlađeg brata Anthony, koji je već osuđen na šest godina zatvora zbog pokušaja pljačke, a koji također s njima pozira na fotografijama za Facebook.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:39