Rubčić i Tot: Ako odu oba Sharbinija, možemo staviti ključ u bravu

RIJEKA - Rijekini treneri, Robert Rubčić i Marijo Tot, nisu zagrizli splitsku udicu - oba Sharbinija za 2,500.000 eura! Može otići samo Anas.



- Ne znam ništa o tome. Nitko se nije javio. Ne reagiram. Niti me zanima usporedba Kalinićeve visoke cijene s Ahmadom Sharbinijem. Za Anasa imamo punude iz inozemstva. Čekamo. S obojicom obavljamo razgovore o produljenju ugovora koji istječu 2010. godine, rekao je direktor Rijeke Mario Rubeša.



Malo je nervoze na Kantridi. Čekaju Anasov transfer, s tim novcem, 2,500.000 eura, zatvorili bi sve financijske rupe. Oko 300.000 eura, i obavili novu rundu razgovora ( s kaparom!) s četvoricom novih igrača...



Nećemo s imenima, a jamčim da je riječ o pojačanjima, dok obećanja ne pretvorimo u - eure. Kao što ćemo o odlascima razgovarati na kraju sezone. Kada zabetoniramo treće mjesto. Za sada smo ponudili dvogodišnji ugovor vrataru Ivanu Manceu. Iskazao se u sedam utakmica, zaslužuje ugovor, objašnjava Rubeša.



Robert Rubčić i njegov prvi suradnik, Marijo Tot, su kategorični.



Anas može otići, odnosno takva nam je sudbina, moramo prodavati da bismo preživjeli. Ali Ahmad nikako. Odu li obojica, možemo staviti ključ u bravu.



Ahmada su Splićani dobro zapamtili. Prije četiri godine zabio im je gol na Poljudu za pobjedu 1-0 i smjenu Miroslava Blaževića. Sada im je na Kantridi oduzeo posljednju nadu za osvajanje naslova. A uvjerili su se da je Anas igrač za Hajduk. Nisu tako mislili u siječnju...



Anas je trebao igrati derbi s Dinamom, ali Miše ga nije htio. Zahvalan sam mu na tome, izjavio je Rubčić 20. veljače, dva dana prije utakmice Hajduk - Dinamo 1-0.



Pregovori u zagrebačkom Dalekovodu tekli su tako da je Hajduk najprije ponudio 500.000 eura i tri igrača ( Bartolović, Linić, Bušić) i 50 posto od transfera. Kasnije je to naraslo na 800.000 eura, ali s time da se odbije od onih 50 posto...



Sanjin Ugarković, riječki nogometni menadžer, ima prste u obje priče, s Anasom i Ahmadom... S njihovim ocem Jamalom.



Mi smo jedna velika obitelj... Učinit ćemo ono što je najbolje za Rijeku. Ako ih netko želi, mora platiti. Razgovaramo o produljenju ugovora za obojicu, ali ako do toga dođe, bit će s fiksnom odštetom. Premda smo za Ahmada već ranije dogovorili za koliko, otprilike, može otići. Jer, došao je kao slobodan igrač, a Rijeka je već jednom naplatila 650.000 eura. Sigurno je jedno, neće biti “prijevare”, nećemo dopustiti da im istekne ugovor i napuste Kantridu bez obeštećenja, ustvrdio je Ugarković. 



Orlando Rivetti
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:59