PRGOMET SE VRAĆA

S KIM ĆE HDZ NA IZBORE? Ne žele klasičnu koaliciju, mogućim partnerima nude mjesto na listi

 Goarn Mehkek /Vlado Kos / Damjan Tadić / Hanza Media

Osim Narodne koalicije, ostali su još uvijek u dogovorima oko mogućih političkih saveza. Tako još nije poznato s kim će točno HDZ na izbore.

Vodstvo HDZ-a najavilo je kako će odluku o tome donijeti sljedeći tjedan, nakon detaljne analize dosadašnje suradnje, a prema neslužbenim informacijama, ta stranka ne želi ići u klasičnu koaliciju, nego bi mogućim partnerima, s kojima dogovore suradnju, ponudila mjesta na svojim listama. Za sada je prilično sigurno da će s njima HSLS Darinka Kosora i HDS Gorana Dodiga, ali i Hrid Drage Prgometa, bivšeg HDZ-ovca koji je na zadnjim izborima bio na listi Mosta.

HDZ, navodno, pregovara i s Ružom Tomašić, dok bi s dosadašnjim partnerima HSP AS-om i nekim manjim strankama suradnja mogla biti prekinuta. IDS će, vjerojatno, kao i na zadnjim izborima ići u kombinaciji s PGS-om i Listom za Rijeku.

Zajedno će Laburisti i ORaH, što je prije dva dana potvrdio šef Laburista Tomislav Končevski, a tu je i dogovor Pametno i Za grad. Samostalno, pak, idu Živi zid i vjerojatno HDSSB.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:45