SDP protiv Vidovića, a za Hrvoja Klasića

SISAK - Nekoliko minuta nakon sjednice Gradskog vijeća Siska, na kojoj su dvojica vijećnika iz redova SDP-a okrenuli leđa predsjedniku Gradskog odbora SDP-a i gradonačelniku Siska Davorku Vidoviću, te glasovali zajedno s HDZ-om i HSP-om, jedan od prebjega nazvao je Hrvoja Klasića, nekadašnjeg gradskog vijećnika i člana Gradskog odbora SDP-a.



Ističući kako nije glasovao za HDZ i HSP nego protiv Davorka Vidovića, taj je vijećnik rekao kako će glasovati za SDP ponovno kada Vidović više ne bude čelni čovjek SDP-a i kandidat za gradonačelnika, dodajući kako dobar dio SDP-a Siska za gradonačelnika želi upravo Hrvoja Klasića.

Najviše glasova građana



To što su dvojica vijećnika iz SDP-a prešla na suprotnu stranu nije moj poraz, nego potvrda da je u Sisku na djelu stvaranje interesne koalicije kriminalnog miljea, kaže Vidović
Klasić je u anketi koju je u predizborno vrijeme organizirao vrh SDP-a dobio najviše glasova građana Siska kao poželjna osoba za gradonačelnika Siska i nositelja izborne liste. No, Račan je odabrao Vidovića, iako su, kažu upućeni, zbog gubitka vlasti u Sisku i dvojice prebjega Vidovićeve pozicije u vrhu SDP-a sada dobrano poljuljane.



- To naprosto nije istina, moje pozicije u vrhu SDP-a i unutar Gradskog odbora SDP-a vrlo su čvrste - rekao je Davorko Vidović. - To što su dvojica vijećnika iz SDP-a prešla na suprotnu stranu nije moj osobni poraz, nego potvrda kako je u Sisku na djelu stvaranje interesne koalicije kriminalnog miljea, koja je premrežila cijeli Sisak i sve stranke u gradu i kojoj sam ja brana. Zato se pokreće pitanje moje smjene - ističe Vidović. Dodaje da se u njegovoj koaliciji pripremaju sazvati sjednicu Gradskog vijeća kako bi donijeli proračun te da rade sve kako bi imali potrebnu većinu za usvajanje proračuna.

HDZ: Nema novih izbora



I dok su unutar SDP-a počela prepucavanja zbog gubitka većine u Gradskom vijeću, članovi HDZ-a i HSP-a jučer u Središnjem državnom uredu za državnu upravu nosili su zapisnik s krnje sjednice Gradskog vijeća na verifikaciju. Očekuju potvrdu legalnosti sjednice 17 vijećnika u petak, 16. prosinca, ponavljajući kako neće biti ponovljenih izbora jer u Vijeću postoji sigurna većina te da ako Vidovićeva ekipa ne sazove sjednicu Vijeća, da će to učiniti oni ili ured državne uprave. Novu sjednicu vijeća HDZ i HSP sazvat će za četvrtak ako dobiju potvrdu državnog tijela da su radili legitimno.



Hrvoje Klasić zasad odbija ponudu

- Razgovarao sam s više članova SDP-a, među kojima je i jedan od vijećnika prebjega, i doista mi je ponuđeno da budem osoba oko koje će se ponovno uspostaviti jedinstvo unutar SDP-a. Iako me je kao člana SDP-a sram zbog iznevjerenog povjerenja građana, više je razloga da ne odgovorim pozitivno na ovu ponudu. Prvi je nesređena situacija unutar SDP-a Siska, a biti gradonačelnik SDP-a bez čvrste potpore SDP-a je nemoguće. Drugi razlog je stanje u koaliciji, jer ako su tek upola točne informacije o događanjima i kadroviranjima unutar koalicije 'Sisačko proljeće', moram reći da bi meni bilo nemoguće surađivati s ljudima koji su postavljeni na neka ključna mjesta u gradu. Treći razlog je moj posao na Fakultetu u Zagrebu - rekao je Hrvoje Klasić.



Mate Piškor
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:07