Silovanje 13-godišnjakinje policiji prijavila liječnica

ZAGREB - Na temelju prijave liječnice, zagrebački policajci uhitili su 23-godišnjeg Z. K. zbog spolnog odnosa sa 14-godišnjom djevojkom. Liječnica je policiju nazvala iz svoje ordinacije i prijavila da joj na preglede dolazi djevojčica koja je zatrudnjela u 13. godini.

Iako u PU zagrebačkoj nisu htjeli iznositi detalje slučaja, neslužbeno doznajemo da nije riječ o silovanju, nego o ljubavnoj vezi. Djevojčica i 23-godišnji Z. K. navodno su se upoznali u prosincu prošle godine, a njihovi roditelji navodno nisu imali ništa protiv veze djevojčice i deset godina starijeg muškarca. Isto tako, neslužbeno doznajemo da su se njih dvoje trebali vjenčati i da je svadba već bila organizirana. Unatoč tim okolnostima, policija je zbog zakonskih propisa morala podnijeti prijavu protiv Z. K. zbog spolnog odnosa s maloljetnicom. Uhićeni muškarac inače živi u okolici Velike Gorice i doveden je u istražni centar zagrebačkog Županijskog suda. Ispitao ga je dežurni istražni sudac koji mu je odredio zadržavanje.

Danas ili sutra nadležno tužiteljstvo za mladež podnijet će zahtjev za provođenjem istrage protiv Z. K., nakon čega će ga istražni sudac ponovo ispitati i odlučiti o zahtjevu tužiteljstva i eventualnom pritvaranju osumnjičenog.           ( Ž. P., M. Sm.)







Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 19:25