ARGENTINSKI JOSEPH FRITZL

Silovao kćer više od deset godina, rodila mu petero djece

Ilustracija
 Damjan Tadic / CROPIX

Argentinski kovač (53) uhićen je pod optužbom za silovanje svoje kćerke (31) s kojom je dobio petero djece. Nju je još držao zatočenu od djetinjstva u njihovoj kući u Mendozi više od deset godina.

Osim toga optužen je i za nasilje nad cijelom obitelji, uključujući i njihovu djecu, koja su stara između dvije i 13 godina.

Vladavina njegovog terora je prekinuta kada je prošlog petka uhićen.

Argentinski Clarin izvijestio je da se ovaj nasilnik našao pod policijskom istragom kada ga je prijavio muž jedne od njegovih starijeg kćerki.

- Podnositelj tužbe je izjavio kako djevojka nema dečka te da je otac taj koji ju je zlostavljao i napravio joj djecu - rekao je policijski inspektor Manuel Mendoza.

- Kada bi ga susjedi pitali tko mu je ona, predstavio bi je kao suprugu - dodao je inspektor.

Neimnovani policijski izvor naveo je da je ovaj muškarac i ranije optuživan uza zlostavljanje jedne od svojih kćeri koja je kasnije otišla iz njihove kuće.

- Kako je nije silovao, dobio je uvjetnu kaznu - rekao je izbor iz policije.

Nakon ovih saznanja pod istragom se našla i majka zlostavljane djevojke. Ona ih je napustila prije šest godina, a policiju sada zanima je li ona bila umiješana u zlostavljačke pohode bivšeg muža.

Lokalno mediji napominju kako ih ovaj slučaj podsjeća na onaj iz Austrije kada je otkriveno da je Joseph Fritzl napravio svojoj kćerki sedmero djece te ju držao zatvorenu u podrumu pune 24 godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:47