Simunić: 'Nemam kome prijaviti zaradu na dionicama'

ZAGREB - Upravitelj Sveučilišne bolnice Marin Simunić u četvrtak se nakon sjednice Gradskog poglavarstva požalio novinarima da već jedanaest godina prima plaću i da ga nitko od državnih ni gradskih vlasti "ne doživljava" te da ovih dana nije imao koga obavijestiti o tome da je vrijednost 3432 dionice Zabe, u vlasništvu bolnice, narasla na oko 35 milijuna kuna (u njih je uloženo 1,8 milijuna kuna).



Simunić je, naime, još 1995. preuzeo mjesto upravitelja, a imenovala ga je Gradska skupština te je u roku od pola godine trebao sastaviti likvidacijsko izvješće, ali ono do danas nije prihvaćeno. Gradonačelnik Milan Bandić, koji je i predsjednik povjerenstva zaduženog za Sveučilišnu bolnicu, danas je na pitanje o tome zašto izvješće još nije prihvaćeno odgovorio - nemam komentara.



- Svaki sam put podnosio izvješće kad bi došao netko novi i to je tako ostajalo, pa ga evo sada podnosim vama - rekao je okupljenim novinarima upravitelj Simunić. Na pitanje zašto to i dalje radi kad ga nitko "ne doživljava", odgovorio je: - A što da radim?! Da zaključam i odem kući?! No, Simunić za taj "posao" već 11 godina prima plaću. - Davala se prosječna plaća koja je tada iznosila 2700 kuna, pa je i danas tolika - tvrdi Simunić koji posljednjih godinu dana radi i u gradskom Kontrolnom uredu. Kaže da je želio dati ostavku, ali da ni to nije uspio učiniti.



Gradski pročelnik Zvonimir Šostar odgovara da se plaća Simuniću isplaćuje od novca koji se akumulira jer bolnica, kaže, na računu ima oko tri milijuna kuna. On smatra da je možda i dobro što svi ignoriraju Simunića jer zbog toga nije prihvaćeno likvidacijsko izvješće, pa projekt još nije definitivno "mrtav".



- Treba još oko 250 milijuna eura za dovršetak bolnice - kaže Šostar i dodaje da novac zarađen na dionicama neće propasti jer ulazi u likvidacijsku masu te da će on i dalje biti uložen u projekt ako se gradnja nastavi.




Vanja Nezirović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:48