Sinj ostao bez svih linija za Split i Knin

SINJ - Zbog zabrane koju je izdala inspekcija, Autoprijevoz Sinj danas nije vozio ni na jednoj redovitoj liniji prema Splitu, Kninu i drugim mjestima.



Tako su radnici, studenti i učenici ostali na kolodvoru i nakon čekanja da im se organizira prijevoz, razljućeni se vratili kućama. Neki su uz psovke upućene gradskoj vlasti i ljutnju zbog cijele situacije pokušali stopirajući doći do Splita, a neki su u pomoć zvali rodbinu i prijatelje.

Inspekcija je zabranila polaske autobusa zbog neizdanih dopusnica. U Autoprijevozu, pak, tvrde da su im propusnice nezakonito oduzete i najavljuju prosvjed 
Radnici Autoprijevoza također su bili ogorčeni pa su nakratko autobusima blokirali ulaze na kolodvor, potom otišli u zgradu Poglavarstva i zahtijevali sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća. Predstavnici sindikata u Autoprijevozu obratili su se novinarima i rekli im kako su u poduzeću nezakonito oduzete dopusnice za održavanje voznih linija.



- Iako je još u studenome prošle godine upućen zahtjev za izdavanje, tj. obnovu dopusnica, bivši direktor Jakov Jerkan naše je dopusnice prebacio na Promet Makarska. Na zahtjev za obnovu dopusnica nikada nismo dobili odgovor - rekao je predsjednik sindikata Ante Buljan.



I stečajni upravitelj Autoprijevoza Mirko Kozina potvrdio je da se u slučaju dopusnica radi o nezakonitim radnjama. Radnici Autoprijevoza smatraju da su se situacija oko tvrtke i ulazak strateškog partnera u tvrtku, a to je Promet Makarska, odvijali i da se odvijaju u čudnim okolnostima. Stoga javno pozivaju Uskok i druge državne organe da poduzmu istražne radnje.



- Ljuti smo i na gradsku vlast i na stanje u Autoprijevozu, ali ne možemo kriviti vozače koji nas svaki dan voze i pričaju o malverzacijama. Oni pošteno rade svoj posao, ali očito je da je kriminal u pitanju - rekao je jedan revoltirani putnik koji već 20 godina autobusom svakodnevno putuje u Split na posao.





Vozači Autoprijevoza obećali su da će sutra svojim osobnim vozilima prevesti učenike i studente do škola u Splitu, a potom ispred zgrade Županijskog poglavarstva održati mirni prosvjed. Promet Makarska najavio je kako će oni sutra preuzeti linije, no radnici Autoprijevoza na to ne pristaju. Odgovorili su da će ponovno blokirati autobusni kolodvor, jer ne žele da Prometovi autobusi održavaju linije, s obzirom na to da su nezakonito dobili dopusnice. Radnici također dogradonačelnika Sinja Snježana Šentiju smatraju jednim od krivaca za takvo stanje u Autoprijevozu, a Gradu su predložili da im bude jamac za kredit, jer su izračunali da za novac koji se plaća Prometu za najam autobusa na leasing mogu kupiti 39 novih vozila.

Vozači će svojim autima učenike voziti u Split





Vito Perić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:48