Sjajan projekt škole CALLEGARI podržan EU sredstvima - dizajnerske modne kolekcije kao suveniri

BESPLATNA EDUKACIJA ZA NEZAPOSLENE ŽENE U ZAGREBU, SPLITU I RIJECI

Za svoju 25. godišnjicu obrazovnog djelovanja u Hrvatskoj, Callegari – talijanska škola mode i dizajna nezaposlenim kreativnim ženama svih dobnih skupina i prethodnog obrazovanja poklanja besplatno osposobljavanje za izradu originalnih i destinacijski prepoznatljivih suvenira –odjevnih predmeta i modnih dodataka želeći im pružiti nove prilike za (samo)zapošljavanje. Edukacija će se provesti u sklopu Callegarijevog novog projekta Lokalno prepoznatljiv suvenir plod ruku kreativnih žena sufinanciranog bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Tijekom višemjesečne edukacije, žene imaju priliku naučiti dizajnirati, krojiti, šivati i ukrašavati turistički atraktivne odjevne predmete i modne dodatke, kao i educirati se o načinima aktivnog traženja zaposlenja, mogućnostima (samo)zapošljavanja i plasiranja na tržište vlastitih rukotvorina. Žene će imati priliku i prezentirati izrađene suvenire na lokalnom sajmu i modnoj reviji u organizaciji škole Callegari, kao i putem objava u medijima te na blogu i društvenim mrežama škole Callegari.

Više informacija: https://www.callegari.hr/eu-projekti/projekti/lokalno-prepoznatljiv-suvenir-plod-ruku-kreativnih-zena-natjecaj

POZIV DIZAJNERIMA I UMJETNICIMA NA NATJEČAJ ZA ORIGINALNI DIZAJN LOKALNO PREPOZNATLJIVOG SIMBOLA GRADA ZAGREBA, SPLITA I RIJEKE

Kako bi osigurala kvalitetu, originalnost i turističku atraktivnost suvenira - ženskih odjevnih predmeta i modnih dodataka koje će osmisliti i izraditi kroz svoj najnoviji EU projekt, Callegari – talijanska škola mode i dizajna raspisala je Natječaj za originalni dizajn lokalno prepoznatljivog simbola grada Zagreba, grada Splita i grada Rijeke. Ovim natječajem Callegari poziva sve zainteresirane dizajnere i umjetnike da osmislite inovativan, destinacijski prepoznatljiv, kulturno – povijesno i estetski vrijedan te ujedno suvremen dizajn simbola grada Zagreba, Splita i Rijeke koje će aplicirati na dizajnerske modne kolekcije inspirirane lokalnim podnebljem, etno motivima, tradicijskim materijalima i tehnikama.

Svojim odazivom na ovaj natječaj, dizajneri će u značajnoj mjeri doprinijeti kvaliteti provedbe EU projekta Lokalno prepoznatljiv suvenir plod ruku kreativnih žena ne samo u vidu kvalitete finalnih proizvoda, već i podizanjem kvalitete obrazovanja korisnica projekta – nezaposlenih žena koje će se besplatno osposobiti za izradu odjevnih predmeta – suvenira te kroz primjere dobre proizvodne prakse steći poticaj, smjernice i kompetencije za uključivanje na tržište rada.

3 najbolja dizajnerska rješenja (po 1 za simbol pojedinog Grada) biti će nagrađena novčanim nagradama. Također, kroz niz projektnih aktivnosti intenzivno će se promovirati radovi pobjednika, svih finalista Natječaja i sva rješenja simbola koja će se aplicirati na izrađene suvenire – modne kolekcije.

Više informacija: https://callegari.hr/eu-projekti/projekti/lokalno-prepoznatljiv-suvenir-plod-ruku-kreativnih-zena-natjecaj

CALLEGARIJEVI PRIMJERI DOBRE PROIZVODNE PRAKSE I DOPRINOS NACIONALNOJ INICIJATIVI “ZAPOSLI SE U HRVATSKOJ”

Callegarijev novi projekt Lokalno prepoznatljiv suvenir plod ruku kreativnih žena sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda dio je lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja koje su dio aktualne kampanje “Zaposli se u Hrvatskoj” koju provodi Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje. Proizvodnjom i promocijom originalnih i destinacijski prepoznatljivih suvenira – odjevnih predmeta, škola Callegari korisnicama projekta i široj javnosti pokazati će primjer dobre proizvodne prakse – estetski, funkcionalno i tržišno vrijednog, izvorno hrvatskog proizvoda koji ima svoje realne šanse za plasiranje na tržište u rastućem turističkom sektoru koji uvelike potražuje autohtone i atraktivne suvenire.

Kvalitetu svojim odjevnim predmetima - suvenirima škola Callegari osigurati će tradicijom i „know how“ talijanske dizajnerske prakse koju svakodnevno njeguje u svojim učionicama; primjenom jedinstvenih, originalnih, dugovječnih, talijanskih tehnika i alata krojenja koji su dobili niz domaćih i međunarodnih priznanja za kvalitetu i jednostavnost primjene te velikim iskustvom u izradi modnih kolekcija koje je stekla u četvrt stoljeća svoga djelovanja u Hrvatskoj tijekom priprema za brojne nastupe na preko 50 modnih revija u vlastitoj organizaciji te na nizu domaćih modnih manifestacija - Fashion Week, Montura Split Fashion Destination, Zagreb Fashion Destination, Beauty & Hair Expo Zagreb, Portanova Fashion Incubator, Etno revija Vinkovci u okviru Vinkovačkih jeseni, Riječke stepenice, Zadar Fashion Nights, Europe Future Fashion, Sajam vjenčanja Zagreb, Miss Adriatic, itd.

Antonio Stipinović

Projekt Lokalno prepoznatljiv suvenir plod ruku kreativnih ženatreći je Callegarijev projekt sufinanciran bespovratnim EU sredstvima. Kroz EU projekt “Dizajnom namještaja do konkurentnog hrvatskog proizvoda” (2013./2014.) škola Callegari, zajedno sa svojim partnerskim učilištima i proizvođačima, obrazovala je 27 dizajnera namještaja te proizvela 12 prototipova dizajnerskog namještaja od drva koje je između ostalog promovirala na vodećem talijanskom sajmu namještaja Salone del Mobile u Milanu dajući primjer odlične proizvodne prakse koja na najbolji mogući način iskorištava domaći prirodni potencijal i obogaćuje ga visokom dodanom vrijednošću s velikim izvoznim potencijalom.

Kroz svoj prvi EU projekt “Obrazovanjem do samostalnog poduzetništva” (2010./2011.) škola Callegari, zajedno sa svojim partnerskim učilištima, obrazovala je 88 korisnika koji su uz stjecanje poduzetničkih kompetencija izradili kompletne poslovne planove za svoje poduzetničke ideje što je bila prva takva inicijativa za poticanje samozapošljavanja u Hrvatskoj čiji dobar primjer je kasnije slijedio niz državnih institucija i učilišta.

Više informacija: https://www.callegari.hr/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:56