PITANJE PREDSJEDNIČKOG POMILOVANJA

'SJEĆATE LI SE DANKA SEITERA?' Milanović preko Facebooka oštro napao Kolindu: 'I njega je pomilovala, a vrijedi podsjetiti zašto je on točno osuđen'

 
 Boris Kovacev / CROPIX

Predsjednički kandidat Socijaldemokratske partije Zoran Milanović na svojem je Facebook profilu u petak kritizirao kandidatkinju Hrvatske demokratske zajednice Kolindu Grabar-Kitarović zbog pomilovanja Danka Seitera, bivšeg člana Uprave Karlovačke banke koji je u lipnju ove godine nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora jer je s drugim članovima uprave Mijom Bursićem i Sandom Cvitešić prije više od 20 godina otpisao 13,5 milijuna kuna poduzeću Zagrebdrvo.

"HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, vidjeli smo sinoć u debati, ima problema s pamćenjem, mnogo čega se ne sjeća. A sjeća li se zaboravna kandidatkinja Danka Seitera kojeg je također pomilovala? Trebala bi se sjećati jer je Seitera pomilovala u veljači 2016. godine", napisao je Milanović.

"I još važniji razlog, zašto bi ga se trebala sjećati: Seiter je pogodovao – i zbog toga je osuđen - Nikoli Hanželu, njezinom najvećem donatoru. Istom Hanželu čija je Karlovačka tiskara donirala kandidatkinji HDZ-a 200.000 kuna u kampanji 2014. godine i opet 200.000 kuna u ovoj kampanji!", zaključio je Milanović svoju objavu.

Podsjećamo, sve troje osuđenih bivših članova uprave Karlovačke banke, Bursić, Cvitešić, i Seiter, već su bili u zatvoru zbog otpisa oko milijun kuna duga karlovačkom poduzetniku Nikoli Hanželu.

Hanželova tvrtka "Lana karlovačka tiskara" donirala 197.565 kuna kampanji Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:17