RECEPTI VRHUNSKIH KUHARA

Skuše 'na gradele'

Recept: Braco Sanjin, chef restorana Kadena, Split, potpredsjednik SKMER-a
Recept: Braco Sanjin, chef restorana Kadena, Split, potpredsjednik SKMER-a

SASTOJCI : za 4 osobe

- 80 dag skuša

- 40 dag blitve

- 20 dag riže

- maslinovo ulje

- biljno ulje

- sol

- papar

1. Skuše očistite, osušite, zarežite s obje strane uz kost, posolite, nauljite biljnim uljem i stavite na gradele. Nakon 5-6 minuta ih okrenite i pecite još 3-4 minute s druge strane.

2. U međuvremenu odvojeno u slanoj vodi skuhajte blitvu i rižu. Kad su gotove, procijedite ih i zajedno u tavi začinite maslinovim uljem, paprom i po potrebi posolite.

3. Servirajte na oval, a rižu s blitvom stavite u kalup i prelijte maslinovim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2025 01:09