BESKUĆNIK KEMPES

Slučaj Jurica 2: Za čast beskućnika

Pred disciplinskom komisijom hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika danas je svoju obranu iznio Cvjetko Perica, napadač, najbolji strijelac, kapetan i izbornik naše reprezentacije. Cvjetko, poznatiji kao Kempes, zagrebački je beskućnik i kockar, u javnosti poznatiji po izgredu u kockarnici hotela Panorama. Optužen je da je na svjetskom prvenstvu beskućnika u Milanu, u rujnu ove godine, na pučke kuhinje i reprezentaciju potrošio 120.000 kuna. Na početku ispitivanja duhovni vođa i ekonom reprezentacije fra Juraj iz trsatskog samostana upitao je Cvjetka zašto je reprezentaciji vratio 140.000 umjesto 120.000 kuna.

- Kada ste me zvali, mislio sam da sam potrošio više nego što ste vi službeno utvrdili, ali nema veze. Rekla mi je žena da ne budem ptičar i da pošteno vratim koliko sam potrošio - počeo je Kempes svoju obranu u velikoj sudnici koja je ipak bila premalena za sve osjećaje koji su bujali u ta četiri zida. Naime, u sudnici su Cvjetku potporu došli pružiti suigrači koji su željeli svjedočiti u njegovu korist.

- Evo, ovi ljudi su spremni svjedočiti da se nisam okoristio. Ja zapravo i nisam profesionalni izbornik, nego običan igrač kojeg je dopala ta funkcija. Htio sam biti od pomoći, ali morate me shvatiti. Uvjeti u Selu beskućnika za vrijeme prvenstva bili su predobri za nas. U šatorima smo imali ležajeve, tri obroka dnevno, besplatno piće. Mi na takve uvjete nismo navikli - rekao je Cvjetko uz odobravanje suigrača. Ekonom Juraj ga je potom pitao zašto je pobjegao iz sela i u centru Milana kupio najskuplje kopačke, kostobrane, dresove i trenirke.

- Zato što nam HNS nije dao ništa osim dresova, morao sam nešto darovati kapetanima Norveške, Čilea, Indije, Rusije i Engleske s kojima smo igrali u skupini. A nismo imali ništa. Tada se još nije znalo da se naši Bilić boysi neće plasirati u Afriku, pa sam htio da se ne osramotimo pred Fifom i Uefom. Ako sam svojim činom naštetio ugledu naše reprezentacije, ispričavam se javnosti. Ali koliko sam razumio, nisam pred komisijom zbog ugleda reprezentacije - rekao je Cvjetko. Ekonom je najavio nastavak saslušanja za sutra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:58