ODUŠEVLJEN PRVENSTVOM

Sneijder: Ovo je bolje čak i od Lige prvaka

Nizozemski izbornik Bert van Marwijk ponosan je jer je malu zemlju doveo do finala Mundijala
Netherlands' midfielder Wesley Sneijder celebrates after scoring the second goal of his team during the 2010 World Cup semi-final football match Uruguay vs. Netherlands on July 6, 2010 at Green Point stadium in Cape Town. The Netherlands defeated Uruguay 3-2. NO PUSH TO MOBILE / MOBILE USE SOLELY WITHIN EDITORIAL ARTICLE- AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
 AFP

ZAGREB - Nizozemska reprezentacija treći put u povijesti ima priliku zaigrati u završnici svjetske nogometne smotre.

- Prvi finale Nizozemske nakon 1974. i 1978., priznajem, to mi je prošlo kroz glavu već u drugom poluvremenu. To je poseban osjećaj za nekoga tko dolazi iz tako male zemlje kao što je naša. Možemo biti iznimno ponosni, rekao je nizozemski izbornik Bert van Marwijk. Ponosni “mirni čovjek” Bert dodao je kako je teško proživljavao posljednje minute nakon pogotka Urugvajaca za 3-2:

- Nakon trećeg pogotka trebali smo i morali postići i četvrti, i izbjegli bismo tu mini dramu. No, to je Svjetsko prvenstvo.

Nezaboravna utakmica

Strijelac već petog pogotka u JAR-u Wesley Sneijder oduševljeno je zborio:

- To je nezaboravno, tek se privikavam na činjenicu da smo ušli u finale SP-a. To je vrhunac svega, mnogo bolji osjećaj negoli igranje u finalu Lige prvaka, u kojem sam ove sezone igrao.

Urugvajci veliki u porazu

Urugvajski coach Oscar Tabarez smireno je prihvatio poraz:

- Ponosan sam na svoje igrače, dogurali smo dalje nego što je itko očekivao. Samo je ponos veći od ove tuge. Igrali smo protiv suparnika koji je postigao pogodak više - znači da su bili bolji.Napravili smo veliki pothvat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 04:22