PLANIRAO ZVJERSTVA

ŠOKANTAN OBRAT Ukinuta presuda kanibalu koji je htio otvoriti restoran s ljudskim mesom

Savezni sudac Paul G. Gardephe zbog nedostatka dokaza poništio je presudu kojom se bivši njujorški 'policajac kanibal' proglašava krivim za planiranje gnjusnih zločina.

Podsjetimo, Gilberto Valle proglašen je krivim jer je 2013. godine planirao oteti, silovati, ubiti, a zatim pojesti nekolicinu žena, uključujući i svoju suprugu.

Presuda se velikim dijelom temeljila na dokazima pronađenim na fetišističkim internetskim stranicama gdje je Valle s drugim korisnicima otvoreno diskutirao o tome koju ženu u svojoj okolini bi mogao najlakše oteti i rezbariti ju. Svojim on-line prijateljima slao je dosjee koji su sadržavali fotografije i imena stvarnih žena. Također, pisao je kako bi želio otvoriti restoran koji će posluživati ljudsko meso.

Sudac Paul G. Gardephe poništio je presudu jer nije vjerovao da dokazi potkrjepljuju presudu, piše New York Times.

- Dokazi ne pokazuju više od toga da su Valleove priče o otmicama najvjerojatnije samo maštarija - napisao je sudac te dodao da unatoč tome što su njegovi postovi na Internetu bili izrazito šovinistički, te unatoč Valleovim nakaradnim seksualnim porivima, 'chatovi i emailovi o tim stvarima nisu dovoljan dokaz da je zaista planirao oteti te žene'.

Valle je uhićen 2012. godine i trebao je biti osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu.

Sudac je podržao presudu o ilegalnom uzimanju i korištenju dosjea, za što bi mogao dobiti zatvorsku kaznu od najviše godinu dana. Saslušanje o njegovom konačnom statusu zakazano je za četvrtak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 18:35