NEVJEROJATNA PRIČA

ŠOKANTNA ISPOVIJEST 'Svekar me optužio da varam muža. Izbo me nožem i htio mi oči iskopati'

 London Metropolitan Police

Manjit Mirgind iz engleskog Ilforda zabio je nož nekoliko puta svojoj snahi u lice, a potom ju pokušao zadaviti i izvaditi joj oba oka dok su okrutan napad gledala njezina djeca.

Jageer Mirgind (29) u napadu koji se dogodio 18. prosinca 2013. ostala je gotovo slijepa. Njezin svekar, pripadnik Sikha, mislio je da Jageer ima aferu s muslimanom i da želi razoriti njihovu obitelj, kazala je policija.

Mirgind se ubrzo nakon zločina predao policiji te je odvezen u bolnicu kako bi sanirali ozlijede na njegovom koljenu i ruci kojima je nemilosrdno mlatio snahu.

Na putu do bolnice promrmljao je koji je bio njegov motiv, no kasnije je na sva pitanja odgovarao sa 'nemam komentara'. Okrutni svekar u petak je osuđen na deset godina i osam mjeseci zatvora zbog nanošenja teških ozljeda s namjerom.

Mlada majka dvoje djece završila je na operaciji no napad je na nju ostavio trajne posljedice - na jedno oko djelomično vidi, a na drugo vidi mutno. Ne osjeća zglob na lijevoj ruci te ima govorni poremećaj zbog oštećenih vratnih mišića.

- Što se tiče psiholoških posljedica, one će ostati i kad ožiljci zacijele. Kad je Manjit Mirgind napao snahu, bio je vođen 'čašću', vjerujući da Jageer vara njegovog sina s muškarcem druge vjere. NIčim izazvan zadao je članu obitelji strašne ozljede u njezinom vlastitom domu. Ona je pokazala nevjerojatnu hrabrost suočavajući se s posljedicama napada koje nisu utjecale samo na nju već i na njezinu obitelj - kazao je detektiv John Delaney.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:57