ODGAJAJU GA DA BUDE ŠTO ŽELI

ŠOKANTNO PRIZNANJE BRAČNOG PARA 'Skrivamo spol svojeg djeteta, ne želimo ga otkriti niti bakama'

 Profimedia, Alamy

Britanski par skriva od okoline, pa čak i najbliže rodbine, spol svojeg 17-mjesečnog djeteta jer ga žele zaštititi od, kako kažu, 'nesvjesne spolne pristranosti'.

Majka Hobbit Humphrey (38) i otac Jake England-John (35), koji žive na brodu u Keynshamu, svoje dijete trenutno oblače u odjeću od dječaka, ali i djevojčica, piše TheTimes.

Bračni par, inače članovi Akcijske skupine za pobunu protiv izumiranja, zamolili su prijatelje da dijete nazivaju neutralno.

Baka od djeteta kaže da je spol djeteta ipak saznala, slučajno dok mu je mijenjala pelenu. "Bila je to borba, ali sam se vremenom naučila da djetetu kažem 'oni'".

Roditelji su na BBC-u rekli da će prepustiti djetetu da odluči kojeg je spola.

Želimo da odrasta slobodno

"Želimo ga odgojiti da bude što god želi. Zato smo još u trudnoći odlučili napraviti taj mjehurić oko njega i pustiti ga nek odrasta u slobodi.

"U nekom trenutku će mu netko reći da je ružičasto za djevojčice, a plavo samo za dječake i da se s nečim ne može igrati samo zbog svog spola. Anousha do tog trenutka želimo zaštititi od toga koliko god je moguće... On je predivno ljudsko biće. Aktivno, zainteresirano - pravi je užitak", kaže majka. Dodaje da njezino dijete obožava raditi čajanke s lutkicama svako jutro, ali je i fascinirano motorima.

Lani je britanska pjevačica Paloma Faith otkrilda da dijete odgaja spolno neutralno, a isto radi i poznata glumica Kate Hudson.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:02