SLUČAJ ZA DR. HOUSEA

Šokirala je i liječnike: Mlada Vijetnamka (26) gotovo preko noći postala starica. Može li joj se pomoći?

Nguyen Thi Phuong iz Vijetnama ima samo 26 godina, ali njezino naborano i smežurano lice govori vam da je riječ o sredovječnoj ženi koja je pred mirovinom. Zašto je to tako?

Nakon što je pretrpjela alergijsku reakciju 2008. i pokušala se liječiti raznim vrstama lijekova koje su joj prepisali za alergiju njezino lice, vrat i ruke naglo su se smežurali i dali mladoj Phuong izgled starice.

Sve je počelo nakon jednoga obroka s morskim plodovima.

Njezino je lice naglo pocrvenjelo i počelo je tako jako svrbjeti da se češala po licu cijelu noć. Kako bi ublažila simptome počela je piti tablete koje joj je kupio nabavio njezin muž Nguyen Thanh Tuyen. Nisu joj pomagali pa je posjetila liječnika. On joj je propisao lijekove za dermatitis.

No, od tih lijekova nateklo joj je lice, pa ih je nakon tjedan dana prestala uzimati i okrenula se tradicionalnoj kineskoj medicini.

Dobila je lijekove koji su smanjili natečenost lica, ali je od njih također nabacila par kila viška. Ti su lijekovi bili skupi i nisu joj puno pomagali. Uskoro je počela nositi masku za lice kada god bi napuštala kuću.

Kada je njezin suprug 2009. napustio posao kako bi se brinuo o njoj ostali su bez novca i više nije imala za lijekove. U potpunosti ih je prestala konzumirati.

U međuvremenu se pomirila sa sudibnom i prestala liječiti svoje stanje. Odlučila je da joj je Bog namijenio takvu sudbinu.

Nakon što su njezinu priču objavili vijetnamski mediji, pregledao ju je šef odjela za dermatologiju u Ho Chi Minhu. On tvrdi da ona boluje od mastocitoze, rijetkog poremećaja koji se javlja zbog previše masnih stanica. Također kaže da joj može pomoći i djelomice povratiti mladoliki izgled.

Laserskim tretmanima može joj se lice 50 do 70 posto vratiti u prvobitno stanje, ali kako najprije treba liječiti njezinu alergiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 16:19