OKTANSKA FEŠTA

SPEKTAKL AUTO KLUBA I JUTARNJEG Garage Auto Show u tri dana vidjelo 100.000 posjetitelja

Tijekom trodnevne spektakularne izložbe poglede su mamili brojni novi modeli BMW-a, Maseratija, Ferrarija, Mercedesa
 Tomislav Krišto/CROPIX

Nakon trodnevnog uživanja u brojnim automobilskim novitetima, večeras je završilo jesensko izdanje Garage Auto Showa, najveće oktanske priredbe u Hrvatskoj, u organizaciji Auto kluba i Jutarnjeg lista.

Kao i u prethodna dva izdanja, u trgovačkom centru Westgate okupilo se oko 100.000 poklonika automobila koji su i ovaj put imali priliku uživati u gotovo 100 izloženih modela, među kojima i onih koje u svakodnevnom prometu rijetko ili, barem što se tiče naših cesta, nikada ne viđamo.

Glavna zvijezda bio je supersportski hibrid BMW i8, tehnološki najnapredniji sportski automobil današnjice.

Pogonjen je kombinacijom trocilindarskog turbobenzinskog motora te elektromotora ukupne snage 362 KS, a premda postiže 250 km/h i do “stotke” ubrzava za samo 4,4 sekunde, prosječno troši tek 2,1 l/100 km!

Međutim, tvornička cijena mu je preračunato, oko milijun kuna...

Ljubiteljima brzih modela pogledi su se lijepili i za posve nove BMW M3, relijašku Subaru Imprezu STi WRX u trkaćem i civilnom izdanju, elegantni i mistični Maserati Ghibli te uvijek uzbuđujući Ferrari 458 Italia. Bili su tu i novi crossover BMW X4 te prvi BMW-ov monovolumen Active Tourer.

Mini je dovezao svoje redizajnirane modele, između ostalih i najsnažnije iz serije John Cooper Works, Mercedes je također imao što pokazati, jednako kao i Volvo.

Mnogo pažnje, koja pokazuje da su hrvatski vozači itekako željni novog auta, pobudili su i dostupniji automobili poput Fiata, Mazde, Kije, Hyundaija, Toyote, Opela, Mitsubishija...

Posjetitelji plićeg kućnog proračuna mogli su odabrati neki od rabljenih, ali sjajno sačuvanih primjeraka.

Oni koji preferiraju vožnju na dva kotača, nisu se odvajali od izloženih skutera, a gužve i dobre atmosfere, potpaljivane nagradnim igrama, bilo je i oko štandova proizvođača prateće opreme poput Boscha, Ine i Lausa.

Atmosfera je dodatno podgrijavana glazbom po izboru DJ-a, pa je sva tri dana Garage Auto Showa proteklo u jako dobrom i uzbudljivom ugođaju, najboljoj pozivnici za sljedeći show koji dolazi vrlo brzo, već na proljeće 2015. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 19:02