Spektakularni oproštaj Parnog valjka

ZAGREB - Nakon 30 godina i 23 objavljena albuma legendarni zagrebački bend Parni valjak održao je sinoć oproštajni koncert u velikoj dvorani Doma sportova.


Pred 10 tisuća raspjevanih fanova izveli su najveće hitove iz svoje dugogodišnje karijere, a ulaznice za ovaj veliki koncert bile su rasprodane danima unaprijed.


Stari hitovi


Posljednjoj svirci uživo legendarnog rock benda prisustvovali su brojni kolege glazbenici, ali i glumci, sportaši i ostale osobe iz javnog života. Tako su zagrebački koncert, koji je bio kruna oproštajne turneje po Hrvatskoj, posjetili i Miroslav Škoro, Oliver Dragojević, Jurica Pađen, Vladimir Kočiš Zec, Lino Červar, Mia Begović, Željka Antunović, Nensi Blažević, Dražen Vrdoljak i brojni drugi.


Na svom posljednjem koncertu Valjak nije ostavio razočaranog niti jednog od 10.000 razdraganih obožavatelja, koji su vriskom dočekali izlazak Akija i ekipe na pozornicu. Večer su otvorili pjesmom "Moja je pjesma lagana", a uslijedili su brojni stari hitovi te poneki noviji, nastali tijekom 30 bogatih godina karijere Parnog valjka.


Ovacije, suze i balade


Svaka je pjesma dočekana i ispraćena ovacijama, glasnim pjevanjem, a balade i ponekom suzom. S više od tri sata odlične svirke za vjernu zagrebačku publiku Valjak je na spektakularan način završio 30-godišnju karijeru.
Nakon koncerta pjevač Parnog Valjka Aki Rahimovski nije mogao sakriti uzbuđenje zbog načina na koji je zatvorio jedno poglavlje svog života.


Odlazak s dignitetom


- Zadnji koncert je trebao biti u Dubrovniku na Staru godinu, ali smo ipak uspjeli u tome da ga održimo u Zagrebu, gdje smo i počeli. U vrijeme kada smo počinjali karijeru bilo je važno dokazati se i putovati, a danas smo samo uživali. Nadam se da  je i publika uživala zajedno s nama.


Sretan sam što smo proslavili trideseti rođandan, Valjak je nakon toliko godina zaslužio da s dignitetom ode sa scene, a zbog naše publike i dalje ćemo mi svi pojedinačno raditi. Valjak je došao do svog vrhunca, a više od 70 posto pjesama koje je Hus napisao u ovih 30 godina postale su evergreeni. Uskoro će izaći i DVD sa snimkama naših nastupa uživo - rekao je Aki.
Tina Perić;Lana Mindoljević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2022 21:36