Splićanka Sarah Ćosić nova je Miss Universe

OPATIJA - Dvadesetogodišnja Splićanka Sarah Ćosić nova je hrvatska Miss Universe, a glasove žirija i publike osvojila je u opatijskoj Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Odgovorivši na pitanje članice žirija, urednice na HTV-u Lejdi Oreb, da bi između kuharice, vozača , spremačice i masera na godinu dana izabrala potonjeg jer sve ostalo zna sama raditi, sakupila je i završne bodove i za sobom ostavila prvu pratilju Triljanku Katarinu Banić te drugu pratilju Tamaru Nefranović iz Privlake.



Na 13. izboru za Miss Universe Hrvatske natjecalo se dvadeset prekrasnih djevojaka, uglavnom crnki i brineta, a najljepša u kolovozu ide put svjetskog izbora za Miss Universe.







- Uzbuđena sam. Naravno, nadala sam se pobjedi, no nisam očekivala. Presretna sam - rekla nam je Sarah nakon natjecanja. Cure su se redom nadale podbjedi, no držale su se one i da je važno druženje, iskustvo i dobar provod. Najljepšoj među njima - Sarah, u trajno vlasništvo pripao i cabrio Mitsubishi Colt te gomila drugih poklona.



Titulu Miss preuzela je od prošlogodišnje pobjednice Snježane Lončarević. Djevojke su mahom studentice pa tako i Sarah u Zagrebu studira ekonomiju, a dvanaest je godina plesala klasični balet. Najzastupljenije među kandidatkinjama su Dalmatinke, bilo je i dosta Slavonki no djevojke su naravno stigle iz cijele države.





Djevojke su u Opatiju stigle u petak, a vikend na Kvarneru uglavnom im je prošao radno jer vježbale su koreografiju za izbornu večer, dogovarale „taktiku“ , pripremale se za nedjeljni izbor za kojeg su iskustvo sakupljale i na ranijim pripremama u Zagrebu i Splitu. Uz prekrasne cure, na pozornici Kristalne dvorane za nastupili su i Jacqoues Houdek, Jelena Rozga, Goran Karan i Antonija Šola, a stigla je plesna skupina Mojce Horvat iz Slovenije koja je otvorila spektakl. U žiriju su sjedili estetski kirurg, predstavnici sponzora i pokrovitelja te predstavnik HTV-a i talijanski dizajner Gianni Baldinini.



Nakon održanog izbora feštalo se na partyju Helfa u hotelu Imperial.



Iva Balen/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 13:00