Spoj tradicije, kulture i umjetnosti na društvenom događanju INSPIRACIJE

‘Danas je većina ljudi u potrazi za inspiracijom, a upravo ovaj niz evenata ima svrhu pružiti doživljaj, emociju, inspiraciju i želju s kojom će gosti otići kući i još dugo razmišljati o njoj’, kaže Anita Vukušić Crevar, organizatorica eventa koja je uz pomoć svojih suradnika i partnera organizirala drugi konceptualni event INSPIRACIJE.

Iako je organizirano tek drugo događanje i okupljanje na temu INSPIRACIJE već privlači veliku pozornost urbane, kulturne i poslovne klijentele grada Zagreba i brojne pozitivne reakcije. U ugodnom ambijentu Caffe bara Gymnasium u muzeju Mimara moglo se čuti, vidjeti i osjetiti duh i ideja okupljanja.

promo

Konceptom, idejom i sadržajem te pomnim odabirom vrlo zanimljivih gostiju vidi se da je ovo sasvim drugačije događanje. Događanje kojem nije cilj okupiti slavne i poznate nego predstaviti osobe koji su sjajni u onom čime se bave, koji svakodnevno inspiriraju i nose svoje vizije ne odustajući od njih.

promo
promo

Voditeljica programa Jana Fabijanić uvela je u priču INSPIRACIJA uzvanike događanja kroz tri odabrana gosta.

Iva Vitić Gameiro, prvakinja baleta HNK, a spomenut ćemo - i unuka velikog arhitekta Ivana Vitića koji je među ostalim projektirao stambeni kompleks u Laginjinoj i poznatu Kockicu.

Iva cijeli život posvećuje plesu i kazalištu, a ovih dana možemo je gledati u HNK, u najnovijem baletu Opasne veze za koji se ovih dana traži karta više.

Igrala je najveće baletne uloge, među ostalim- Giselle, Šećerna vila u Orašaru, Wendy u Petar Panu, Julija u Romeu i Juliji za koju je dobila i nagradu Vladimir Nazor koja se rijetko dodjeljuje plesačima i onu Hrvatskog glumišta.

‘Ona odiše lakoćom, jednostavnošću i primjesom perfekcionizma s izražajnim osjećajem za glumu i ekspresiju, a sve to krasi tehnička besprijekornost’, kažu stručnjaci o njoj.

Za sebe kaže da joj nijedan izazov nije pretežak, da voli savršenost i da je balet njezin život, ljubav i posao.

promo
promo

Andreja Vivoda je akademska slikarica i vlasnica likovne akademije Vivoda u Radićevoj ulici, likovna umjetnica kojoj su djeca nadahnuće i ljubav.

Ove godine njezina Akademija Vivoda obilježava uspješnih 10 godina svoga postojanja i rada.

Likovna umjetnost i stvaralaštvo od najranijeg su djetinjstva dio Andreinih snova od kojih nikada nije odustajala.

Andrea je završila osnovnu waldorfsku školu, srednju školu primijenjene umjetnosti i Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Šimraka. Bavi se svojim izvornim grafičkim, slikarskim, keramičkim radom i instalacijom te izlaže samostalno i na mnogim skupnim izložbama. Dobitnica je brojnih nagrada.

Još za vrijeme studija otvara svoju Malu likovnu Akademiju Vivoda. Vivodu polaze djeca i mladi predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, a isto tako i stariji polaznici. Paralelno s likovnim odgojem i obrazovanjem, akademija organizira i izložbe.

Andrea kaže: ‘Osnovni nam je cilj da naši polaznici savladaju osnove likovnog govora, razvijaju maštu, intuiciju i nadahnuće, te na kraju kreativnost, koja je svakom sve više potrebna u svakodnevnom životu, bez obzira na profesionalno opredjeljenje.

Djeca su mi nadahnuće i ljubav, njima se predajem svim svojim bićem. Na njih nesebično svakodnevno prenosim svu svoju energiju, stečeno znanje i iskustvo. Na bavljenje umjetnošću u ovoj mladoj životnoj dobi, gledam više kao na nešto što dijete oplemenjuje, uvodi ga u svijet lijepih vrlina, čini ga profinjenijim i na kraju boljim.

Potpuno osvježenje i nadahnuće donio je Domagoj Marin, vlasnik delikatesne trgovine na Trešnjevci Bura i sol - pršuterija, sjajan butik pršuta, sira i delicija dalmatinske Zagore. Interesantnu tradicionalnu drnišku priču Domagoj je donio u Zagreb ne odustajući od svoje ideje i korjena te vjerujući da tradicionalne proizvode treba zaštititi, njegovati i razvijati. Uspio je zadržati autentičnost i dodati mu suvremeni pristup. Degustaciju pršuta pratila je i degustacija vina kuće Kutjevo de Gotho pinot crni i Vrhunska graševina.

promo
promo

Domagoj kaže: ‘Pršut je nasljedstvo mojih djedova i moja sudbina koju sam prihvatio s velikom ljubavi i respektom. Taj proizvod želim očuvati, njegovati i prenjeti ljubav na svoje potomke. Nema ništa ljepše kao kada se skupi ekipa uz fetu ručno rezanog drniškog pršuta i čašu vina.’

Dimljeni pršut obitelji Marin osvojio je odlično drugo mjesto na Internacionalnom sajmu pršuta u Tinjanu.

Sponzori i partneri projekta: Zvijezda, Jana, Kutjevo, Nikel, Gift Angel, Hrvatsko narodno kazalište, Gift Angel, Hobby Hižica, Max Factor.

promo

Koje su nove inspirativne osobe i priče jedva čekamo vidjeti na slijedećem događanju!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:10